Home » D:News » Cum protestează o jucătoare de tenis din Ucraina invazia Rusiei?

Cum protestează o jucătoare de tenis din Ucraina invazia Rusiei?

Cum protestează o jucătoare de tenis din Ucraina invazia Rusiei?
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 19.01.2023

Jucătoarea de tenis numărul doi din Ucraina, Marta Kostyuk, anunță că nu va da mâna cu rivalele din Rusia și Belarus, despre care spune că nu au făcut suficient pentru a condamna invazia țării sale.

Tânăra de 20 de ani, originară din Kiev, a ajuns pe prima pagină a ziarelor anul trecut, atunci când a refuzat obișnuita strângere de mână la fileu cu fosta lideră a lumii Victoria Azarenka. Incidentul a avut loc după ce jucătoarea din Belarus a învins-o la US Open.

După ce luni a câștigat primul său meci la Australian Open, învingând-o pe americanca Amanda Anisimova, cap de serie numărul 28, Kostyuk a declarat că va refuza strângerile de mână cu orice adversar rus sau belarus care nu a condamnat în mod deschis războiul din Ucraina.

Singurul turneu de tenis care a interzis participarea jucătorilor ruși și bieloruși

Cea mai mare parte a familiei lui Kostyuk se află la Kiev, inclusiv tatăl și bunicul ei. Jucătoarea ține legătura cu ei în mod regulat și spune că se va întoarce în țară.

Dintre turneele de Mare Șlem, doar Wimbledon a interzis jucătorilor ruși și bieloruși să participe. Organizatorii au primit o amendă de un milion de dolari din partea asociației internaționale.

Jucătorii ruși și belaruși au voie să joace la Melbourne în acest an fără a afișa steagul țării lor.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase