Home » D:News » Arheologii cred că au descoperit locul unde se află templul lui Poseidon

Arheologii cred că au descoperit locul unde se află templul lui Poseidon

Arheologii cred că au descoperit locul unde se află templul lui Poseidon
Sursa foto: Curatorial.ro
Publicat: 19.01.2023

Rămășițele structurii a ceea ce arheologii cred că a fost templul lui Poseidon au fost descoperite în situl Kleidi de lângă Samikon, Grecia, potrivit unui raport al Phys.

Locul corespunde zonei care a fost menționată în scrierile istoricului grec antic Strabon, care a descris altarul în urmă cu mai bine de 2.000 de ani.

Situat lângă coasta Peloponeziană, se știe că zona a fost lovită de mai multe tsunami în vremuri preistorice și istorice. Deoarece Poseidon este zeul grec al mărilor, locația de pe litoral ar putea susține această nouă teorie despre templu.

Împreună cu frații săi Zeus, zeul cerului și Hades, zeul Infernului, Poseidon este considerat una dintre cele mai importante zeități din mitologia greacă. Deși rămășițele au fost identificate în 2021, abia acum câteva luni arheologii și-au dat seama că ar putea fi un templu al lui Poseidon.

Citește continuarea pe Curatorial.ro!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase