Home » D:News » Un mare maestru ucrainean al șahului va juca sub steagul României

Un mare maestru ucrainean al șahului va juca sub steagul României

Un mare maestru ucrainean al șahului va juca sub steagul României
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 23.01.2023

Federația Română de Șah anunță că marele maestru ucrainean Kirill Shevchenko a ales să joace șah sub steagul României. Kirill a devenit mare maestru în 2017, la doar 14 ani, iar în acest moment este numărul 78 mondial.

Suntem fericiți și onorați să anunțăm că unul dintre cei mai tineri și mai de perspectivă șahiști din lume, marele maestru ucrainean Kirill Shevchenko, a ales să joace șah sub steagul României, anunță Federația Română de Șah.

FRS amintește că Shevchenko a devenit mare maestru în 2017, la doar 14 ani, iar în acest moment este numărul 78 mondial.

„În 2021 a câștigat medalia de aur cu echipa Ucrainei la Campionatul European de Șah pe Echipe. Bun venit, Kirill! Suntem mândri că ne-ai ales pe noi”, potrivit FRS.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase