Home » D:News » O provincie din Canada încearcă dezincriminarea drogurilor puternice

O provincie din Canada încearcă dezincriminarea drogurilor puternice

O provincie din Canada încearcă dezincriminarea drogurilor puternice
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 01.02.2023

Provincia canadiană British Columbia începe un experiment, primul din țară, de dezincriminare a posesiei de cantități mici de droguri puternice, cum ar fi cocaina și heroina, scrie BBC.

Adulții pot deține până la 2,5 g de astfel de droguri, precum și metamfetamină, fentanil și morfină.

Guvernul federal al Canadei a aprobat cererea provinciei de pe coasta de vest de a încerca acest experiment de trei ani.

Cei prinși vor fi informați despre serviciile de sănătate disponibile

Măsura vine după o politică similară în statul american Oregon, aflat în apropiere, care a dezincriminat drogurile dure în 2020.

Înaintea lansării proiectului pilot, oficialii din Columbia Britanică și cei federali au prezentat regulile în cadrul derogării aprobate la nivel federal de la Legea privind drogurile și substanțele controlate.

În timp ce aceste substanțe vor rămâne ilegale, adulții găsiți în posesia unui total combinat de mai puțin de 2,5 g de droguri nu vor fi arestați, acuzați și nu li se vor confisca substanțele. În schimb, li se vor oferi informații despre serviciile sociale și de sănătate disponibile.

Aproximativ 10.000 de locuitori au murit din cauza supradozelor de droguri

Recent, ministrul federal al sănătății mintale și al dependenței, Carolyn Bennett, a calificat această măsură drept „o schimbare monumentală în politica în domeniul drogurilor, care favorizează încurajarea relațiilor de încredere și de sprijin în cadrul serviciilor sociale și de sănătate în detrimentul unei criminalizări suplimentare”.

Aproximativ 10.000 de locuitori au murit din cauza supradozelor de droguri de când Columbia Britanică a declarat drogurile ca fiind o urgență de sănătate publică în 2016, au declarat oficialii.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase