Home » D:News » Unde le place românilor să plece în vacanță cel mai mult?

Unde le place românilor să plece în vacanță cel mai mult?

Unde le place românilor să plece în vacanță cel mai mult?
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 06.02.2023

Destinațiile preferate de vacanță ale românilor, anul trecut, au fost Bulgaria, Turcia și Grecia, iar ca orașe Varna, Sunny Beach și Hurghada. Destinația cu cea mai mare creștere în căutările de cazare a fost Turcia.

Destinațiile preferate ale românilor pentru zboruri, anul trecut, conform căutărilor pe Google, au fost Italia, Spania și Marea Britanie.

Ca orașe, cele mai căutate pentru zboruri au fost Londra, Paris și Roma.

Cele mai căutate destinații pentru zboruri

Dincolo de țările cu o numeroasă diaspora românească, se remarcă prezența între cele mai căutate destinații pentru zboruri Emiratele Arabe Unite (Dubai) și Țările de Jos (Amsterdam).

Destinațiile preferate de vacanță ale românilor, anul trecut, au fost Bulgaria, Turcia și Grecia, iar ca orașe Varna, Sunny Beach și Hurghada. Destinația cu cea mai mare creștere în căutările de cazare pe Google în 2022 din România a fost Turcia, care are și cele mai multe localități în top – cinci.

Destinațiile de vacanță preferate de români

Țările cu cea mai mare diaspora românească generează cel mai mare interes în căutările după zboruri către România.

Orașele din România cu cea mai mare creștere a interesului pentru cazări au fost, în 2022, București, Craiova și Geoagiu-Băi.

Orașele din România cu cea mai mare creștere a cererii de cazare au fost, anul trecut, București, Craiova, Geoagiu-Băi, Otopeni, Iași, Timișoara, Târgu Ocna, Sărata-Monteoru, Cluj-Napoca și Căciulata.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase