Home » D:News » Cât va mai dura iarna? Iată ce a prezis cârtița Phil

Cât va mai dura iarna? Iată ce a prezis cârtița Phil

Publicat: 04.02.2023
Cât va mai dura iarna? Iată ce a prezis cârtița Phil
Sursa foto: Profimedia

Iarna va dura încă șase săptămâni. Cel puțin asta a prezis recent cârtița Phil, care a fost surprinsă atunci când a intrat în vizuină după ce și-a văzut umbra, potrivit Sky News. Ziua cârtiței sau Groundhog Day a fost celebrată în data de 2 februarie.

Conform unei tradiții care datează din 1887, dacă Phil își vede umbra atunci când intră în vizuină înseamnă că vor mai fi încă șase săptămâni de iarnă – dar dacă nu, SUA se pot aștepta la o primăvară timpurie.

Cârtița Phil și-a dezvăluit predicția anuală a vremii, în cadrul unui eveniment dedicat Zilei Cârtiței din Pennsylvania.

Micuța creatură blănoasă a fost chemată din vizuină în zori de către pentru a le dezvălui celor prezenți predicția cu privire la iarnă.

Ziua Cârtiței din Pennsylvania atrage mii de oameni

Conform tradiției, dacă Phil își vede umbra, înseamnă că vor mai fi încă șase săptămâni de iarnă.

Dacă însă nu o vede, înseamnă că primăvara va sosi mai devreme.

Evenimentul anual de la Gobbler’s Knob, la aproximativ 65 de mile (105 km) de Pittsburgh, atrage mii de oameni în fiecare an pentru a urmări desfășurarea procedurilor.

Această tradiție își are originea într-o legendă germană despre un rozător cu blană și, potrivit înregistrărilor care datează din 1887, Phil a prezis iarna de peste 100 de ori.

Al treilea an consecutiv în care Phil prezice încă șase săptămâni de iarnă

Cu toate acestea, organizatorii au declarat că nu există date pe zece ani, din cauza lipsei de evidență.

Este al treilea an consecutiv în care Phil a prezis încă șase săptămâni de iarnă, după ce și-a văzut umbra în 2021 și 2022.

Tradiția a dat naștere și unui film, Groundhog Day, în care un meteorolog, interpretat de Bill Murray, este trimis la Punxsutawney pentru o misiune, doar pentru a se trezi în fiecare dimineață și a retrăi aceeași zi, iar și iar.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase