Home » D:News » Porsche a greșit prețurile în China. Ce mașini a vândut la preț de chilipir?

Porsche a greșit prețurile în China. Ce mașini a vândut la preț de chilipir?

Publicat: 05.02.2023
Porsche a greșit prețurile în China. Ce mașini a vândut la preț de chilipir?
Foto: Pixabay

Un model Porsche a fost scos din greșeală la vânzare la preț de chilipir. Un comerciant din China a făcut o greșeală în timpul promoției și a atras numeroși cumpărători.

Clienții au descoperit că un anunț online pentru o mașină sport de lux era prea bun pentru a fi adevărat. Un dealer Porsche din orașul Yinchuan a scos la vânzare un vehicul nou la prețul de 124.000 de yuani (18.300 de dolari). În mod normal, modelul Panamera are un preț de pornire de 148.000 de dolari.

Promoția a atras sute de cumpărători care s-au grăbit să obțină ceea ce părea a fi un chilipir. Un purtător de cuvânt al producătorului auto german a declarat pentru BBC că promoția „conținea o greșeală gravă în prețul de vânzare” și a fost retrasă imediat.

Porsche a greșit prețurile în China

„Deoarece exista un singur vehicul în stoc, în conformitate cu procedura de vânzare, Porsche Centre Yinchuan a comunicat cu primul client care a făcut o taxă de rezervare online și a negociat un rezultat acceptabil”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

De asemenea, reprezentanța a contactat „fiecare ofertant în parte și a explicat situația prezentând scuze”.

Informația incorectă a fost postată pe 30 ianuarie, iar clienții care au plătit taxa de rezervare de 911 yuani au primit banii înapoi, a precizat Porsche.

Porsche a început să vândă mașini în China continentală în urmă cu mai bine de 20 de ani. În ultimii ani, compania și-a extins rețeaua în a doua cea mai mare economie a lumii. China este acum cea mai mare piață unică a Porsche la nivel global, cu vânzări în valoare totală de 6,2 miliarde de dolari în primele șase luni ale anului trecut.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase