Home » D:News » Un copil de 9 ani din Pennsylvania tocmai a absolvit liceul

Un copil de 9 ani din Pennsylvania tocmai a absolvit liceul

Un copil de 9 ani din Pennsylvania tocmai a absolvit liceul
Foto: @Joshua Hoehne/Unsplash
Publicat: 09.02.2023

Unul dintre cei mai tineri absolvenți de liceu, un copil de 9 ani din Pennsylvania căruia îi place știința și programarea computerelor, acumulează deja credite pentru diploma de licență.

După ce a participat la lecții online din casa lui din suburbia Philadelphia din Bensalem, un copil de 9 ani din Pennsylvania, pe nume David Balogun, tocmai a obținut o diplomă de la Reach Cyber Charter School din Harrisburg.

După terminarea studiilor, David Balogun a spus că știe deja ce tip de slujbă vrea să aibă pe viitor. „Vreau să fiu astrofizician și vreau să studiez găurile negre și supernove”, a spus el.

Un copil de 9 ani din Pennsylvania a terminat deja liceul

„A trebuit să gândesc diferit, provocând lupte cu perne atunci când nu ar trebui, aruncând mingile prin casă. Este un copil de 9 ani cu un creier care are capacitatea de a înțelege o mulțime de concepte greu de înțeles pentru cei de vârsta lui și uneori chiar dincolo de înțelegerea mea”, a spus mama lui David, Ronya Balogun.

David Balogun a dezvăluit că unii dintre profesorii săi preferați l-au menținut interesat de munca sa și l-au încurajat să avanseze. „Nu m-au împotmolit. Ei… au pledat pentru mine, spunând El poate face asta și asta”, a spus el.

Profesorii lui David au fost de acord că au dobândit cunoștințe de la elevul lor neobișnuit de dotat, cunoscut familiei sale ca programator de computere și știință. „David a fost un copil inspirator, cu siguranță unul care schimbă modul în care te gândești la predare”, a spus profesorul său Cody Derr, citat de Interesting Engineering.

De când a absolvit Reach Charter, David, un membru al grupului Mensa, a petrecut și un semestru la Bucks County Community College.

Ce este Mensa?

Mensa, sau Mensa International, este cea mai mare și mai consolidată organizație cu IQ ridicat din lume. Este o organizație non-profit care acceptă solicitanți cu un IQ sau alt tip de scor autorizat la testul de inteligență de cel puțin percentila 98.

Există aproximativ 134.000 de membri ai Mensa International, repartizați în 54 de organizații naționale și 100 de națiuni. Grupuri naționale publică și reviste, cum ar fi Mensa Bulletin al American Mensa și Mensa Magazine a organizației britanice, ambele fiind publicate lunar.

Oamenii care locuiesc într-o națiune unde există un grup național se alătură grupului națiunii respective, în timp ce cei care locuiesc în națiuni fără un astfel de grup oficial se pot alătura direct grupului Mensa International.

Grupurile locale sunt grupate în grupuri naționale mai mari. American Mensa, de exemplu, are 134 de grupuri locale, dintre care cel mai mare are peste 2.000 de membri și cel mai mic mai puțin de 100.

Vă recomandăm să citiți și:

Bagheta franțuzească, pizza și ouăle sunt din ce în ce mai scumpe

Untul s-a scumpit cu 45% în 2022. Produsele alimentare obișnuite devin greu accesibile

Cât hidrogen verde produce Europa? Continentul ar fi cel mai mare producător

Volumul „Melancolia” al lui Mircea Cărtărescu, lansat la Stockholm

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase