Home » D:News » Fratele mai mare al lui Claude Monet, vedeta unei expoziții la Paris

Fratele mai mare al lui Claude Monet, vedeta unei expoziții la Paris

Publicat: 08.02.2023
Fratele mai mare al lui Claude Monet, vedeta unei expoziții la Paris
Sursa foto: Domeniu Public

Numele Monet evocă imagini cu nuferi, Catedrala din Rouen, Parlamentul și căpițele de fân franceze, unele dintre cele mai cunoscute lucrări de artă europeană. Acum, o expoziție de la Paris se va concentra pe un alt Monet, mai puțin cunoscut: Léon Monet, fratele mai mare al artistului Claude Monet, care l-a susținut pe când era sărac și se străduia să-și facă un nume în artă.

Léon Monet, chimist și industriaș, a fost în mare măsură ignorat de posteritate, dar a fost unul dintre primii mecena ai mișcării impresioniste înfloritoare din secolul al XIX-lea. Nu numai că și-a susținut fratele, dar și-a ajutat și prietenii pictori, printre care Pierre-Auguste Renoir, Camille Pissarro și Alfred Sisley.

Géraldine Lefebvre, curatoarea noii expoziții care se deschide luna viitoare la Musée du Luxembourg, a spus că se cunosc foarte puține date despre el.

„Am contactat familia, descendenții lui Monet și am trecut prin arhive publice și private, dar erau foarte puține informații”, a spus Lefebvre. „I-am văzut numele ici și colo, dar nu prea multe. Chiar mi-a stârnit curiozitatea”.

Citește continuarea pe Curatorial.ro!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase