Home » D:News » Cea mai mare captură de droguri din Noua Zeelandă

Cea mai mare captură de droguri din Noua Zeelandă

Cea mai mare captură de droguri din Noua Zeelandă
Sursa foto: Forțele de Apărare din Noua Zeelandă
Publicat: 10.02.2023

Marina din Noua Zeelandă a descoperit în Oceanul Pacific 81 de baloți plini cu cocaină. Autoritățile spun că este cea mai mare captură de droguri făcută vreodată în țara insulară.

Baloții cu o greutate totală de 3,2 tone și o valoare de 316 milioane de dolari au fost găsiți plutind în derivă la sute de kilometri nord-vest de Noua Zeelandă. Poliția crede că marfa era destinată Australiei unde ar fi acoperit cererea de pe piață timp de un an.

Pachetele erau legate cu geamanduri, iar unele dintre acestea erau etichetate cu simboluri ale unor producători de droguri din America de Sud.

Mai multe droguri „decât ar consuma Noua Zeelandă în 30 de ani”

„Aceasta este cea mai mare descoperire de droguri ilicite făcută de agențiile neozeelandeze. Este mai mult decât ar consuma Noua Zeelandă în 30 de ani”, a declarat miercuri comisarul poliției neozeelandeze, Andrew Coster, potrivit BBC.

Baloții de cocaină au fost transportați la Auckland, pentru a fi distruși.

„Credem că am dat o lovitură semnificativă unei operațiuni a unui sindicat criminal internațional”, a precizat Coster.

Autoritățile din Noua Zeelandă nu au dezvăluit detalii despre operațiune. Singurul lucru pe care l-au recunoscut este că au primit ajutor din partea partenerilor din grupul Five Eyes care mai include Australia, Marea Britanie, Canada și SUA.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase