Home » D:News » Cu cât s-a vândut tricoul de Cel mai Bun Jucător al lui Kobe Bryant?

Cu cât s-a vândut tricoul de Cel mai Bun Jucător al lui Kobe Bryant?

Cu cât s-a vândut tricoul de Cel mai Bun Jucător al lui Kobe Bryant?
Foto: Profimedia
Publicat: 11.02.2023

Un tricou al echipei LA Lakers purtat de Kobe Bryant în timpul singurului său sezon în care a fost declarat MVP, în 2007-2008, a ajuns la 5,8 milioane de dolari la o licitație organizată joi, devenind al doilea cel mai scump tricou de baschet vândut vreodată, a anunțat casa de licitații Sotheby’s.

Tricoul lui Michael Jordan, de la meciul de deschidere al finalei NBA din 1998, deține recordul pentru cea mai scumpă piesă din istoria sportului, purtată în timpul unui meci, după ce a fost vândut cu peste 10 milioane de dolari în septembrie, tot prin intermediul casei Sotheby’s.

Bryant, de 18 ori selectat în echipa All Star și de cinci ori campion NBA, a murit într-un accident de elicopter în ianuarie 2020, în care și-au pierdut viața și fiica sa și alte șapte persoane.

Ce istorie are tricoul de Cel mai Bun Jucător al lui Kobe Bryant?

Site-ul Sotheby’s a precizat că tricoul a fost semnat de Bryant și a fost purtat de acesta în 25 din cele 82 de meciuri din acel sezon, inclusiv în șase meciuri din playoff.

„Imaginea lui Kobe purtând acest tricou special în timpul playoff-ului NBA a pătruns în cultura populară, retipărită pe picturi murale, cărți, ziare”, a declarat Brahm Wachter, șeful departamentului de îmbrăcăminte stradală și obiecte de colecție moderne al Sotheby’s.

„Acesta a devenit un simbol al determinării sale feroce și al pasiunii care a rezonat cu publicul din întreaga lume”, a adăugat el într-un comunicat citat de Reuters.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase