Home » D:News » O femeie din Turcia, scoasă în viață din ruine după mai bine de 100 de ore

O femeie din Turcia, scoasă în viață din ruine după mai bine de 100 de ore

O femeie din Turcia, scoasă în viață din ruine după mai bine de 100 de ore
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 13.02.2023

Drum croit printre ruine centimetru cu centimetru. O femeie din Turcia a fost salvată recent, după ce a stat mai mult de 100 de ore blocată printre ruinele casei sale afectate de cutremur, sub cadavrul soțului ei.

O echipă de salvatori a avut nevoie de mai mult de 50 de ore pentru a-și croi cu greu drum printre dărâmături și a ajunge la femeia de 40 de ani din orașul Kirikhan, în provincia Hatay din sudul Turciei.

„A fost o salvare foarte complicată”, a declarat Stefan Heine, un purtător de cuvânt al organizației de căutare și salvare ISAR Germania, descriind modul în care salvatorii au trebuit să își croiască drumul „centimetru cu centimetru prin beton și moloz”.

Femeia este în stare stabilă și a primit îngrijiri medicale

În timpul îndelungatei operațiuni de salvare, salvatorii au ținut legătura cu Zeynep printr-un mic puț, care le-a permis, de asemenea, să îi dea apă. Zeynep a stat întinsă pe tot parcursul calvarului sub trupul soțului ei, mort. Corpurile altor membri ai familiei zăceau, de asemenea, în apropiere, relatează AFP.

Salvatorii au îndepărtat găleată după găleată de moloz și au tăiat cu grijă blocuri de beton pentru a crea o cale îngustă spre ea.

Femeia, numită doar Zeynep, este în stare stabilă și a primit îngrijiri medicale.

Peste 21.000 de persoane au murit în urma cutremurului puternic care a lovit recent Turcia și Siria. Speranțele de a găsi mai mulți supraviețuitori se risipesc rapid, deoarece experții spun că șansele de a salva vieți scad după 72 de ore.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase