Home » D:News » Temperaturile anunțate de ANM pentru următoarele săptămâni

Temperaturile anunțate de ANM pentru următoarele săptămâni

Publicat: 16.02.2023
Temperaturile anunțate de ANM pentru următoarele săptămâni
Sursa foto: Shutterstock

Temperaturile vor fi mai mari decât cele specifice pentru această perioadă în următoarele patru săptămâni, se arată în prognoza publicată recent de Administrația Națională de Meteorologie.

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în nord-estul țării.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice. Excepție va face nordul extrem, unde cantitățile de precipitații vor fi local excedentare.

Săptămâna 20.02.2023 – 27.02.2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice, centrale, dar mai ales în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Săptămâna 27.02.2023 – 06.03.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 06.03.2023 – 13.03.2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase