Home » D:News » Prima țară europeană care acordă concediu menstrual femeilor

Prima țară europeană care acordă concediu menstrual femeilor

Prima țară europeană care acordă concediu menstrual femeilor
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 19.02.2023

Parlamentarii spanioli au dat recent aprobarea finală pentru legea care acordă concediu menstrual femeilor care se confruntă cu dureri în acea perioadă.

„Este o zi istorică pentru progresul feminist”, a transmis ministrul Egalității, Irene Montero, înainte de vot.

Astfel, Spania devine prima țară europeană care a promovat o astfel de legislație și una dintre puținele țări din lume care integrează această măsură în legislație, după exemplul Japoniei, Indoneziei sau a celor din Zimbabue.

Parlamentarii spanioli au aprobat și o „lege transgender”

Sindicatul UGT, unul dintre cele două sindicate majore din țară, a manifestat îngrijorări cu privire la posibilitatea ca angajatorii care doresc să evite acordarea concediului menstrual să nu mai angajeze femei.

Tot joi, parlamentarii spanioli au aprobat și o „lege transgender”, care permite oricărei persoane de 16 ani și peste să-și schimbe sexul pe cartea de identitate, potrivit AFP.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase