Home » D:News » Regele Charles al III-lea va apărea pe o monedă alături de un vrăjitor

Regele Charles al III-lea va apărea pe o monedă alături de un vrăjitor

Regele Charles al III-lea va apărea pe o monedă alături de un vrăjitor
Foto: Profimedia
Publicat: 19.02.2023

Portretul regelui Charles al III-lea va fi inscripționat pe o monedă alături de portretul unui vrăjitor din seria Harry Potter. Este vorba despre o monedă dintr-o serie care marchează cea de-a 25-a aniversare a publicării cărții Harry Potter și Piatra Filozofală.

O monedă cu Albus Dumbledore, personajul din Harry Potter, este prima care prezintă portretul regelui Charles al III-lea. Regele apare pe o parte a monedei, în timp ce în partea opusă este un portret al vrăjitorului de la Hogwarts, potrivit BBC.

Seria are până în prezent trei monede. Precedentele două monede înfățișează școala Hogwarts și pe Harry Potter, dar și câte un portret al reginei Elisabeta a II-a.

Charles al III-lea apare pe o monedă alături de un vrăjitor din seria Harry Potter

„Suntem încântați să continuăm colecția noastră de monede Harry Potter cu profesorul Albus Dumbledore, care apare pe propria sa monedă. Colecția de monede Harry Potter a Monetăriei Regale a înregistrat un răspuns popular în rândul colecționarilor din întreaga lume, nu numai pentru că operele sunt un fenomen global, ci și datorită faptului că această colecție este una dintre puținele care își schimbă portretul pe parcursul seriei. Această colecție de monede servește ca o reamintire permanentă a tranziției fascinante de la cel mai longeviv monarh al Marii Britanii la prima apariție a Majestății Sale Regele pe monedele din Regatul Unit”, a declarat Rebecca Morgan, director al serviciilor pentru colecționari.

Toate cele trei monede sunt opera artistului Jim Kay și au devenit o atracție internațională. Până în prezent, fanii Harry Potter din 86 de țări au cumpărat cel puțin o monedă din această serie. Fanii plătesc 20 de lire sterline pentru o versiune color și până la 5.215 lire sterline pentru o monedă de aur.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase