Home » D:News » O femeie însărcinată aflată în închisoare susține că, de fapt, copilul ei nenăscut este reținut ilegal

O femeie însărcinată aflată în închisoare susține că, de fapt, copilul ei nenăscut este reținut ilegal

Publicat: 27.02.2023

Avocatul unei femei de 24 de ani, care este însărcinată în luna a opta și se află în prezent în închisoare după ce a fost acuzată de crimă, susține că fătul clientei sale este reținut ilegal, potrivit publicației Miami Herald.

Cazul neobișnuit subliniază efectele deciziei larg condamnate a Curții Supreme din SUA de a anula dreptul la avort în întreaga țară.

Avocatul William Norris a depus la mijlocul lunii februarie documente de urgență la Third District Court of Appeal din Florida, argumentând că fătul clientei sale Natalia Harrell a fost reținut ilegal și că drepturile constituționale ale acestuia sunt încălcate.

Potrivit avocatului, copilul nenăscut este reținut ilegal

Potrivit lui Norris, Harrell a fost ținută pe nedrept în duba fără aer condiționat a închisorii, chiar și atunci când temperatura exterioară a crescut peste 37 de grade Celsius. Petiția lui Norris susține, de asemenea, că Harrell nu a mai fost la un medic obstetrician-ginecolog din octombrie și nu a primit nutrienții pe care medicii îi recomandă de obicei femeilor însărcinate.

„Copilul nenăscut nu a fost acuzat de nicio crimă de către stat. În plus, statul a plasat copilul nenăscut într-un mediu foarte periculos prin închiderea acestuia în imediata apropiere a unor infractori violenți”, se arată în document, citat de Miami Herald.

Argumentul lui Norris se bazează pe ideea că un copil nenăscut este o „persoană”, conform Constituției din Florida și SUA, o noțiune care a câștigat un interes reînnoit în urma poziției din vara lui 2022 a Curții Supreme de a anula decizia din cazul Roe v. Wade, cu privire la avorturi, scrie Futurism.

Este un copil nenăscut o persoană cu drepturi?

Au mai fost și alte cazuri în care s-a considerat că un copil nenăscut este o persoană și are deja drepturi. Anul trecut, de exemplu, o femeie din Texas a încercat să argumenteze că a fost sancționată pe nedrept pentru că a condus pe banda HOV (destinată mașinilor în care se află cel puțin două persoane), deoarece fătul ei ar trebui să fie considerat pasager.

Însă miza în cazul lui Harrell este substanțial mai mare.

„Un copil nenăscut are drepturi independent de mama sa, chiar dacă este încă în pântec. Copilul nenăscut a fost privat de un proces echitabil în această încarcerare. Pur și simplu trebuie să luați în considerare copilul nenăscut”, a declarat Norris pentru The Washington Post.

Momentan nu se știe care va fi rezultatul procesului

Rămâne neclar dacă argumentul lui Norris va rămâne în picioare în instanță. Biroul procurorului general din Florida, Ashley Moody, a depus deja un dosar pentru a respinge petiția lui Norris, conform WaPo, argumentând că avocatul nu a depus documente suficiente pentru a dovedi că Harrell a fost vreodată maltratată.

„Ne asigurăm că toți deținuții primesc îngrijire medicală profesionistă, în timp util și toate tratamentele adecvate”, a declarat un purtător de cuvânt al instituțiilor de detenție din comitatul Miami-Dade.

Norris, însă, va continua să lupte pentru libertatea copilului nenăscut, acest caz neobișnuit subliniind consecințele considerării unui făt drept persoană cu drepturi constituționale.

Vă recomandăm să citiți și:

O femelă de gibon din Japonia a născut deși trăia singură în cușcă

Piața vinului din România a depășit un prag istoric

Impactul COVID-19 asupra organelor, vizibil chiar și după an de la infectare

Câți bani a donat Elon Musk în 2022?

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase