Home » D:News » Femeile abuzate sexual sunt de șapte ori mai predispuse să se sinucidă

Femeile abuzate sexual sunt de șapte ori mai predispuse să se sinucidă

Femeile abuzate sexual sunt de șapte ori mai predispuse să se sinucidă
Sursa foto: Envato
Publicat: 26.02.2023

Femeile care suferă abuzuri domestice sunt de trei ori mai predispuse decât semenii lor să încerce să-și ia viața, arată un nou studiu. Cele care au suferit abuzuri sexuale au un risc și mai mare de sinucidere și sunt de șapte ori mai predispuse să încerce să-și pună capăt zilelor.

Datele vin dintr-o analiză realizată de Sally McManus, expert în sănătate de la City, University of London, care a realizat un studiu privind sănătatea mintală a adulților în Marea Britanie pentru organizația caritabilă Agenda Alliance.

Este prima cercetare academică din Marea Britanie care constată o legătură foarte strânsă între ceea ce Organizația Mondială a Sănătății numește „violența partenerului intim” (IPV) și ideile sinucigașe în rândul femeilor – fie că au gânduri de sinucidere, fie că încearcă să-și pună capăt zilelor.

„Violența partenerului intim” poate acționa ca un precursor al sinuciderii

Se estimează că mai mult de un sfert (27%) dintre femei suferă de IPV în timpul vieții lor, relatează The Guardian.

„Deși nu este stabilită o relație de cauzalitate între IPV și suicidalitatea, se demonstrează că experiența IPV poate acționa ca un precursor al sinuciderii. Este îngrijorător că unele dintre persoanele care mor prin sinucidere pot fi victime ascunse ale abuzului domestic, lăsate necunoscute și nerecunoscute”, arată studiul.

McManus a analizat cele mai recente trei ediții ale Adult Psychiatric Morbidity Survey, care întreabă în detaliu 7.000 de persoane cu vârsta de peste 16 ani despre sănătatea lor mintală, publicate în 2000, 2007 și 2014.

Ea a analizat numărul femeilor care au fost victime ale IPV fizică, sexuală, emoțională sau economică și al celor care s-au automutilat, au avut gânduri sinucigașe sau au încercat să-și pună capăt zilelor în ultimul an.

Riscul este cel mai mare în cazul victimelor violenței sexuale într-o relație

Jess Southgate, director executiv adjunct al Agenda Alliance, a declarat: „Principalele constatări sunt șocante și îngrozitoare. Este rușinos faptul că legătura clară dintre abuzul domestic și sentimentele sinucigașe în rândul femeilor nu a fost recunoscută până acum ca fiind o criză de sănătate publică. Analiza noastră este revoluționară. Setul unic de date arată că femeile din Marea Britanie care suferă abuzuri domestice au o probabilitate mai mare decât cele care nu au suferit abuzuri de a face o tentativă de suicid. Riscul este cel mai mare în cazul victimelor violenței sexuale în cadrul unei relații”.

Femeile care trăiesc în sărăcie sau care sunt șomere, care nu pot lucra din cauza bolii sau a dizabilității și cele care au datorii sunt mai predispuse să sufere de IPV, a constatat McManus.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase