Home » D:News » Prima avertizare de viscol emisă în ultimii 34 de ani în statul California

Prima avertizare de viscol emisă în ultimii 34 de ani în statul California

Publicat: 25.02.2023
Prima avertizare de viscol emisă în ultimii 34 de ani în statul California
Sursa foto: Profimedia

Mai multe regiuni din sudul Californiei sunt vizate de o avertizare de viscol, prima din 1989 încoace. Meteorologii prognozează ninsori în cantități record în apropiere de Los Angeles până sâmbătă.

O furtună masivă a adus viscole majore și temperaturi sub zero grade în nordul SUA. Valul de frig apare imediat după ce unele părți din sud-estul SUA s-au confruntat cu un val de căldură și cu temperaturi record pentru această perioadă a anului.

Frontul atmosferic înghețat se întinde de-a lungul întregii coaste de vest a SUA, precum și a provinciei canadiene British Columbia.

Unde este în vigoare avertizarea de furtună?

Avertizarea de furtună de iarnă este în vigoare pentru munții de coastă din comitatul Ventura și pentru munții din comitatul Los Angeles de la începutul zilei de vineri până sâmbătă, a declarat Serviciul Național de Meteorologie (NWS), potrivit BBC.

Stratul de zăpadă ar putea ajunge la 2,4 metri în apropierea orașului Los Angeles și la 1,5 metri în munții din jurul orașului Santa Barbara.

NWS a precizat că zăpada abundentă va fi însoțită de vânt puternic și „vizibilitate aproape zero”.

Recent, școlile din nord-vestul statului au fost închise.

Prima zi cu zăpadă în 31 de ani

„Aceasta este prima zi cu zăpadă pe care am avut-o în cei 31 de ani de când lucrez în acest district”, a declarat Jeff Napier, un oficial din cadrul Del Norte County Schools District, pentru Los Angeles Times.

Părțile mai joase din sudul Californiei ar putea avea parte și de zăpadă, pe lângă ploaie, pe măsură ce furtuna se deplasează spre sud în weekend, spun meteorologii.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase