Home » D:News » Zeci de oameni din Filipine s-au îmbolnăvit din cauza deversării de petrol

Zeci de oameni din Filipine s-au îmbolnăvit din cauza deversării de petrol

Zeci de oameni din Filipine s-au îmbolnăvit din cauza deversării de petrol
Foto: AFP PHOTO / PHILIPPINE COAST GUARD (PCG) via Profimedia
Publicat: 08.03.2023

Zeci de oameni din mai multe sate de coastă din Filipine s-au îmbolnăvit după o mare scurgere de petrol de la un petrolier scufundat. Locuitorii au greață și amețeli.

MT Princess Empress care transporta 800.000 de litri de păcură industrială s-a scufundat săptămâna trecută în largul coastelor provinciei Oriental Mindoro. De atunci, petrolul a ajuns pe țărmurile mai multor sate pescărești din apropiere. Ulterior, numeroși locuitori au ajuns la medic cu crampe, vărsături și amețeli, potrivit BBC.

Inhalarea vaporilor de păcură poate provoca simptome precum greață și dureri de cap, în timp ce contactul cu pielea cauzează mâncărimi și bășici.

Zeci de oameni din Filipine s-au îmbolnăvit

Autoritățile filipineze au declarat stare de calamitate pentru zonele afectate din provincie și au impus o interdicție de pescuit până când apa va fi curățată. Însă interdicția are un impact uriaș asupra mijloacelor de trai ale multor localnici din zonă. Mai mult de 18.000 de pescari din 60 de sate nu mai pot pescui, au declarat autoritățile locale.

Ministerul turismului din Filipine și-a exprimat îngrijorarea cu privire la contaminarea apelor din destinații populare pentru scufundări. De asemenea, aproximativ 36.000 de hectare de recif de corali, mangrove și iarbă de mare sunt în pericol din cauza deversării, spun biologii marini.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase