Home » D:News » De ce apare Pământul ca autor al unor piese muzicale?

De ce apare Pământul ca autor al unor piese muzicale?

De ce apare Pământul ca autor al unor piese muzicale?
Pământul, „mărgeaua noastră albastră”. Credit foto: NASA
Publicat: 10.03.2023

Muzicieni precum Brian Eno, Jacob Collier și Anna Calvi vor adăuga „Earth” la creditele de compoziție, astfel încât drepturile de autor să fie redirecționate către cauze de mediu.

Artiștii vor numi Pământul ca fiind co-autor al muzicii lor, pentru a direcționa o parte din drepturile de autor către activismul pentru mediu.

Descrisă de Eno ca fiind „o construcție poetică, o idee frumoasă”, personalități precum Fraser T Smith, producătorul lui Dave și Stormzy, și Jacob Collier, multiplu câștigător al premiilor Grammy, vor adăuga Pământul la creditele unui cântec sau ale unei compoziții viitoare. Un procent din drepturile de autor, la alegerea lor, va fi donat în permanență către EarthPercent, o organizație de caritate al cărei fondator și administrator este Brian Eno, care strânge bani din industria muzicală pentru a finanța activismul pentru mediu.

Smith a salutat inițiativa drept „strălucită”. „Adăugarea Pământului ca beneficiar în cadrul proiectelor nu este doar o alegere, ci și o necesitate”, citează The Guardian.

Citește continuarea pe Curatorial.ro!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase