Home » D:News » Papa Francisc invocă un motiv concret care l-ar putea determina să demisioneze

Papa Francisc invocă un motiv concret care l-ar putea determina să demisioneze

Papa Francisc invocă un motiv concret care l-ar putea determina să demisioneze
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 12.03.2023

Papa Francisc împlinește luni zece ani în fruntea Bisericii Catolice. Și, pentru prima dată, Bergoglio indică un motiv concret care l-ar determina să demisioneze.

Epuizarea psiho-fizică de a nu se mai concentra l-ar putea determina pe Francisc să demisioneze. După ce Benedict al XVI-lea a deschis ușa demisiei în 2013, Francisc a repetat mereu că aceasta rămâne o posibilitate deschisă, dar că în acest moment nu o ia în considerare.

„Se guvernează cu capul și nu cu genunchii”, a precizat el cu ceva timp în urmă, referindu-se la dificultățile de mers care, la 86 de ani, l-au obligat să folosească un scaun cu rotile.

Starea de sănătate a Papei Francisc l-ar putea determina să demisioneze

Recent, însă, a fost întrebat la postul de televiziune elvețian RSI, ce l-ar determina să demisioneze. Și, pentru prima dată, Bergoglio indică un motiv concret: „O oboseală care nu te face să vezi lucrurile clar. O lipsă de claritate, de a ști să evaluezi situațiile. Chiar și problema fizică, poate fi. Cu privire la acest lucru cer întotdeauna și urmez sfaturi. … oamenilor care mă cunosc, chiar și unor cardinali inteligenți. Și ei îmi spun adevărul: ”.

Papa Bergoglio recunoaște că i-a fost greu să folosească scaunul cu rotile, să îl introducă în călătoriile în jurul lumii sau în timpul audiențelor de la Vatican, prezentându-se ca fiind fragil și având nevoie de ajutor: „Mi-a fost puțin rușine”.

De asemenea, el recunoaște că se simte slăbit. Vârsta avansează, angajamentele îl epuizează și continuă să fie presante în fiecare zi: „Sunt bătrân. Am mai puțină rezistență fizică, accidentarea la genunchi a fost o umilință fizică, deși acum se vindecă bine”.

Din când în când, este aproape inevitabil, se gândește și el la moarte, dar spune că îi este destul de greu să își imagineze ora adevărului, trecerea. „Viața de apoi nu mi-o pot imagina. Nu știu cum va fi. O rog doar pe Fecioara Maria să fie cu mine”.

De zece ani, Papa Francisc și-a schimbat total stilul de viață

De zece ani, de când a fost ales de cardinali, la 13 martie 2013, nu mai locuiește la Buenos Aires și și-a schimbat total obiceiurile, stilul de viață. Îi lipsește „mersul pe jos, mersul pe stradă: „Obișnuiam să merg mult pe jos. Obișnuiam să folosesc metroul, autobuzul, mereu cu oameni”.

În timpul unei conversații cu preoții, în primii ani ai pontificatului său, le-a mărturisit că simțea nevoia să iasă la o pizza cu prietenii, să treacă neobservat. Evident, pentru Papă este de neconceput, deși din când în când, incognito, Bergoglio, însoțit de o escortă, își permite câteva vizite la unii prieteni sau la unele întâlniri externe, scrie Il Messaggero.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase