Home » D:News » China și-a redeschis granițele pentru străini după trei ani de restricții COVID-19

China și-a redeschis granițele pentru străini după trei ani de restricții COVID-19

China și-a redeschis granițele pentru străini după trei ani de restricții COVID-19
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 16.03.2023

China s-a redeschis pentru turiștii străini la trei ani de la impunerea restricțiilor COVID-19. Autoritățile vor elibera toate tipurile de vize, iar zonele care înainte de pandemie putea fi vizitate fără viză, vor reveni la statutul inițial.

China își va redeschide granițele pentru turiștii străini pentru prima dată în cei trei ani de la izbucnirea pandemiei COVID-19.

Eliminarea ultimelor restricții apare după ce, luna trecută, autoritățile au declarat victoria asupra virusului.

Specialiștii din turism nu se așteaptă la un aflux masiv de vizitatori

Totuși, specialiștii din industria turismului nu se așteaptă la un aflux masiv de vizitatori pe termen scurt sau la un impuls semnificativ pentru economie. În 2019, încasările din turismul internațional au reprezentat doar 0,9% din produsul intern brut al Chinei.

Zonele din China care nu aveau nevoie de vize înainte de pandemie vor reveni la statutul inițial, a declarat Ministerul de Externe din China, potrivit Reuters. Lista include insula turistică Hainan, o destinație preferată de ruși și de navele de croazieră care trec prin portul Shanghai. De asemenea, se va relua intrarea fără vize pentru străinii din Hong Kong și Macao în cea mai prosperă provincie chineză, Guangdong.

Totodată, ridicarea restricțiilor reprezintă o veste bună pentru australieni.

Evenimentele chinezești deschise vizitatorilor străini

„Anunțul potrivit căruia China va relua eliberarea aproape a tuturor tipurilor de vize pentru străini este pozitiv pentru întreprinderile australiene ai căror directori ar dori să călătorească aici pentru a-și vizita echipele, clienții și furnizorii din China și pentru a explora noi oportunități de afaceri pe piața continentală”, a declarat Vaughn Barber, președintele Camerei de Comerț Australiene în China.

Evenimentele chinezești deschise vizitatorilor străini, cum ar fi China Development Forum din Beijing, organizat la sfârșitul acestei luni, și Shanghai Autoshow din aprilie, se reiau treptat. De asemenea, Jocurile Asiatice, care au loc o dată la patru ani, vor avea loc în orașul Hangzhou în septembrie, după ce au fost amânate anul trecut din cauza COVID-19.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase