Home » D:News » Zelenski: Rusia ar ține „ostatică” centrala nucleară din Zaporojie

Zelenski: Rusia ar ține „ostatică” centrala nucleară din Zaporojie

Zelenski: Rusia ar ține „ostatică” centrala nucleară din Zaporojie
Foto: Profimedia
Publicat: 29.03.2023

Președintele Ucrainei a declarat că trupele rusești țin „ostatică” centrala nucleară Zaporojie și că siguranța acesteia nu poate fi garantată până când nu o părăsesc.

Trupele rusești au ocupat centrala nucleară, cea mai mare din Europa, încă din primele săptămâni ale invaziei Ucrainei și nu au arătat nicio intenție de a renunța la control, transmite Reuters.

„Să ții ostatică o centrală nucleară timp de mai bine de un an – acesta este cu siguranță cel mai rău lucru care s-a întâmplat vreodată în istoria energiei nucleare europene sau mondiale”, a declarat președintele Volodimir Zelenski.

Inițiativele privind restabilirea siguranței și securității sunt „sortite eșecului” fără o retragere a trupelor rusești de la centrală, a mai spus Zelenski.

Rusia ar ține „ostatică” centrala nucleară din Zaporojie

Declarațiile lui au venit în urma unei întâlniri cu Rafael Grossi, directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), la centrala hidroelectrică Dnipro.

„M-am întâlnit astăzi, în oraşul Zaporojie, cu preşedintele Volodimir Zelenski, şi am avut un schimb de idei despre protejarea Centralei nucleare Zaporojie şi a personalului acesteia. Am reafirmat susţinerea deplină a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică pentru instalaţiile nucleare ucrainene”, a declarat Rafael Grossi, într-un mesaj postat pe Twitter.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase