Home » D:News » Ucraina susține că trupele rusești au trecut la tactica „pământului pârjolit” în orașul Bahmut

Ucraina susține că trupele rusești au trecut la tactica „pământului pârjolit” în orașul Bahmut

Ucraina susține că trupele rusești au trecut la tactica „pământului pârjolit” în orașul Bahmut
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 11.04.2023

Comandantul forțelor terestre ucrainene a declarat că trupele rusești au trecut la tactica „pământului pârjolit” în orașul Bahmut, și că distrug clădiri și poziții ucrainene cu lovituri aeriene și artilerie, potrivit Reuters.

Asaltul Rusiei asupra orașului Bahmut, din regiunea Donețk, a fost centrul celei mai mari bătălii din cadrul invaziei lansate de Moscova în februarie 2022.

„Inamicul a trecut la așa-numita tactică a pământului pârjolit din Siria. Distruge clădiri și poziții cu lovituri aeriene și focuri de artilerie”, a declarat generalul-colonel Oleksandr Syrskyi, comandantul forțelor terestre ucrainene.

„Situația este dificilă, dar controlabilă”

Apărarea orașului Bahmut de către Ucraina a continuat, a precizat Syrskyi.

„Situația este dificilă, dar controlabilă”, a spus el în comentarii citate de Centrul militar media al Ucrainei.

El a declarat că forțele rusești aduc forțe speciale și unități de asalt aeropurtate pentru a le ajuta în atacul asupra orașului, deoarece membrii grupului militar rus Wagner au devenit „epuizați”.

Reuters nu a putut verifica relatarea de pe câmpul de luptă.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase