Home » D:News » Armata Chinei susține că este „pregătită de luptă” pentru Taiwan

Armata Chinei susține că este „pregătită de luptă” pentru Taiwan

Armata Chinei susține că este „pregătită de luptă” pentru Taiwan
Distrugătorul USS Milius. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 12.04.2023

Armata Chinei a anunţat că este „pregătită de luptă”, la finalul exerciţiilor militare efectuate în jurul Taiwanului ca reacţie la vizita efectuată în Statele Unite de preşedintele taiwanez, Tsai Ing-Wen, dar, pe fondul tensiunilor, un distrugător american s-a apropiat de o insulă chineză.

„Trupele desfăşurate în zona operaţională sunt pregătite de luptă permanent pentru a zdrobi cu determinare orice formă a independenţei Taiwanului şi tentativele de interferenţe externe”, a anunţat armata chineză la finalul exerciţiilor militare, conform agenţiei The Associated Press.

China a efectuat noi exerciţii aeriene şi navale de amploare în jurul Taiwanului ca reacţie la întâlnirea pe care preşedintele taiwanez, Tsai Ing-Wen, a avut-o în Statele Unite cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy.

Pretext pentru antrenarea forţelor militare

„China vrea să folosească orice interacţiune diplomatică între SUA şi Taiwan ca pretext pentru antrenarea forţelor militare”, a notat Kuo Yu-Jen, directorul Institutului pentru Politici de Cercetare privind Taiwanul şi expert în studii pentru apărare.

Ministerul taiwanez al Apărării a anunţat că, în ultimele trei zile, 12 nave militare chineze şi 91 de avioane militare au efectuat manevre în jurul Taiwanuluui.

„Operaţiuni normale” în Marea Chinei de Sud

„Nu vom relaxa deloc eforturile” de intensificare a capacităţilor de luptă, a anunţat Administraţia de la Taipei, precizând că monitorizează forţele balistice chineze şi deplasările portavionului Shandong.

Pe fondul tensiunilor, Forţele Navale americane au anunţat, conform agenţiei Reuters, trimiterea distrugătorului USS Milius pentru efectuarea de „operaţiuni normale” privind libertatea de navigaţie în apropierea unei insule artificiale chineze din Marea Chinei de Sud.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase