Home » D:News » Dispută între India și China. Ce au încercat să facă autoritățile chineze?

Dispută între India și China. Ce au încercat să facă autoritățile chineze?

Dispută între India și China. Ce au încercat să facă autoritățile chineze?
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 05.04.2023

Autoritățile din India au respins încercarea Chinei de a redenumi mai multe porțiuni de teritoriu disputate de cele două țări, potrivit BBC.

India a reacționat la încercările Chinei de a redenumi locuri din statul nord-estic Arunachal Pradesh și a anunțat că „respinge categoric” această inițiativă. Statul a fost și va fi întotdeauna o „parte a Indiei”, a declarat, marți, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Arindam Bagchi.

Comentariile sale au venit după ce autoritățile din China au redenumit 11 locuri aflate în regiunea de frontieră din Himalaya.

China și India împart o frontieră de peste 3.440 de kilometri

„Nu este prima dată când China face o astfel de încercare. O respingem categoric. Arunachal Pradesh este o parte integrantă și inalienabilă a Indiei. Iar încercările de a atribui nume inventate nu vor schimba această realitate”, a spus Bagchi.

China și India împart o frontieră lungă de 3.440 kilometri. Aceasta este denumită Linia de control real sau LAC și este slab delimitată. Evoluția râurilor, a lacurilor și a calotelor de zăpadă poate modifica linia și provoacă tensiuni între chinezi și indieni.

De altfel, China revendică întreaga regiune Arunachal Pradesh, pe care o numește „Tibetul de Sud”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase