Home » D:News » Un câine s-a întors acasă după o călătorie eroică de 241 de kilometri

Un câine s-a întors acasă după o călătorie eroică de 241 de kilometri

Un câine s-a întors acasă după o călătorie eroică de 241 de kilometri
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 15.04.2023

Un ciobănesc australian în vârstă de un an a făcut o călătorie eroică de 241 de kilometri în Marea Bering, în care a fost mușcat de o focă sau de un urs polar înainte de a se întoarce în siguranță la casa sa din Alaska.

Mandy Iworrigan, stăpâna lui Nanuq, care locuiește în Gambell, Alaska, și familia ei vizitau, luna trecută, Savoonga, o altă comunitate de pe insula St Lawrence din strâmtoarea Bering, atunci când Nanuq a dispărut împreună cu celălalt câine al familiei, Starlight, a relatat Anchorage Daily News.

Starlight a apărut câteva săptămâni mai târziu, dar Nanuq, care înseamnă urs polar în limba yupik siberiană, nu a fost găsit nicăieri.

Oamenii au început să posteze fotografii cu câinele pierdut

La aproximativ o lună de la dispariția lui Nanuq, oamenii din orașul Wales, situat la 241 km de Savoonga, pe coasta vestică a Alaskăi, au început să posteze pe internet fotografii cu un câine pierdut.

„Tata mi-a trimis un mesaj și mi-a spus: E un câine care seamănă cu Nanuq în Țara Galilor”, a spus Iworrigan.

Ea și-a activat contul de Facebook pentru a vedea dacă ar putea fi câinele ei. „Am zis: Nu se poate! Ăsta e câinele nostru! Ce caută el în Țara Galilor?”, a spus ea.

Nanuq era într-o stare de sănătate destul de bună

Călătoria lui Nanuq va rămâne probabil pentru totdeauna un mister.

„Nu am nicio idee de ce a ajuns în Țara Galilor. Poate că gheața s-a deplasat în timp ce el vâna”, a spus Iworrigan.

Câinele a fost dus acasă cu un zbor charter care transporta atleți pentru turneul olimpic al unor tineri din Bering Strait.

Cu excepția unui picior umflat, cu urme mari de mușcături ale unui animal neidentificat, Nanuq era într-o stare de sănătate destul de bună.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase