Home » D:News » Un elefant de la grădina zoologică din Pakistan a murit la doar 17 ani

Un elefant de la grădina zoologică din Pakistan a murit la doar 17 ani

Un elefant de la grădina zoologică din Pakistan a murit la doar 17 ani
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 25.04.2023

Noor Jehan, un elefant de la grădina zoologică Karachi din Pakistan a murit la doar 17 ani, în ciuda eforturilor de a-l trata, au declarat oficialii, citați de Reuters. Decesul său readuce în atenție criticile la adresa grădinilor zoologice din această țară, cu privire la tratamentul animalelor.

Elefantul în vârstă de 17 ani, aflat în stare foarte gravă, căzuse într-un iaz luna aceasta și nu a putut să se ridice fără ajutor.

„După ce s-a luptat timp de 9 zile, femela elefant a cedat și starea a devenit critică. Ea a stat prea mult timp întinsă pe pământ – o situație care pune în pericol viața elefanților”, a declarat într-o Four Paws, o organizație internațională pentru protecția animalelor care a consiliat medicii veterinari locali și internaționali cu privire la tratamentul ei.

„Sfâșietor faptul că a trebuit să moară la doar 17 ani”

Medicul veterinar Amir Khalil, de la Four Paws, a declarat că este „sfâșietor faptul că a trebuit să moară la doar 17 ani, deși ar fi putut avea mulți alți ani”. Noor Jehan era un elefant african, a cărui durată medie de viață este de 60 până la 70 de ani.

În ultimii ani, doi lei au murit asfixiați în Pakistan, după ce îngrijitorii au încercat să-i scoată din bârlogul lor folosind fum, iar mai mulți pui de tigru alb au murit.

Directorul Grădinii Zoologice din Karachi a fost demis luna aceasta în urma unor plângeri de neglijență. În 2020, un tribunal a ordonat închiderea Grădinii Zoologice din Islamabad, unde era ținut elefantul Kaavan.

Celebra cântăreață americană Cher, după ani de zile în care a încercat să îl elibereze pe Kaavan, a venit în Pakistan pentru a-l conduce pe acesta spre un sanctuar din Cambodgia.

Grădina zoologică din Karachi nu respectă standardele internaționale

Khalil a declarat că grădina zoologică din Karachi nu respectă standardele internaționale și a cerut ca Madhubala, elefantul sănătos rămas la grădina zoologică, să fie mutat într-un loc mai adecvat speciei, pentru a-i oferi șansa unei vieți mai bune.

Four Paws a declarat că Madhubala plânge pierderea companionului de mult timp.

Criticile pe scară largă cu care s-au confruntat autoritățile în urma stării lui Noor Jehan – cu imagini cu ea zăcând neajutorată pe o parte – au dus la apariția în presa locală a unor informații potrivit cărora grădina zoologică din Karachi ar putea fi închisă definitiv.

Four Paws a declarat că salută această propunere, adăugând că ar putea fi un punct de cotitură pentru bunăstarea animalelor sălbatice aflate în captivitate în Pakistan.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase