Home » D:News » Mai multe pete misterioase au apărut pe plajele din Croația

Mai multe pete misterioase au apărut pe plajele din Croația

Mai multe pete misterioase au apărut pe plajele din Croația
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 28.04.2023

Autoritățile din Croația intervin pe plajele și în zonele de coastă pe care au apărut pete misterioase de petrol. Malul este afectat pe o porțiune de aproximativ șase kilometri, iar oficialii nu au descoperit sursa poluării, potrivit Reuters.

Echipe de muncitori îmbrăcați în salopete albe și cu mănuși albastre folosesc furtunuri pentru a curăța petele de petrol care au ajuns la țărm anul trecut în nordul coastei croate a Adriaticii. În activitate sunt implicați și angajați de la protecția civilă, pompieri și voluntari.

Operațiunea se desfășoară în regim de urgență deoarece sezonul turistic va începe în curând.

Nu a fost dată nicio explicație oficială

„O mare parte a fost curățată, se apropie sezonul turistic și turiștii vor putea veni, dar mai este încă mult de lucru”, a declarat Silvia Buttignoni, directorul organizației Natura Histrica, care gestionează zonele protejate din regiunea Istria.

Nu a fost dată nicio explicație oficială pentru poluarea care a afectat stâncile și plajele de calcar sălbatic. O variantă ar fi că poluarea provine de la centrala termoelectric din Rijeka, care a avut o defecțiune tehnică la începutul lunii noiembrie, anul trecut. Totuși, informația nu a putut fi confirmată, iar compania nu a fost acuzată de poluare.

Experții au mai stabilit că nu există indicii că animalele și plantele din zonă au fost afectate.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase