Home » D:News » O meduză cu 24 de ochi, abia descoperită, este rudă cu cea mai veninoasă creatură marină din lume

O meduză cu 24 de ochi, abia descoperită, este rudă cu cea mai veninoasă creatură marină din lume

O meduză cu 24 de ochi, abia descoperită, este rudă cu cea mai veninoasă creatură marină din lume
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 29.04.2023

O meduză cu 24 de ochi, care are o înțepătură periculoasă și care a fost descoperită recent, este înrudită cu cea mai veninoasă creatură marină din lume.

Meduza nou descoperită face parte din aceeași familie cu cea mai veninoasă creatură marină din lume, au descoperit oamenii de știință.

Creatura necunoscută până acum, numită Tripedalia maipoensis, are o înțepătură extrem de periculoasă și a fost descoperită într-un iaz din rezervația Mai Po din Hong Kong. Studiul privind descoperirea meduzei a fost publicat în revista Zoological Studies.

Toți ochii meduzei au roluri vitale diferite

Are trei tentacule, un corp transparent și un total de 24 de ochi separați în patru grupuri de câte șase. Toți acești ochi îndeplinesc funcții vitale diferite și sunt localizați în interiorul organelor sale senzoriale, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Baptistă din Hong Kong (HKBU), citați de Mirror.

De asemenea, tentaculele lor au un capăt asemănător unei palete, ceea ce înseamnă că pot înota mai repede decât majoritatea celorlalte tipuri de meduze.

„Ruda” acestor meduze, considerată a fi cel mai veninos animal marin din lume

„Ruda” acestor meduze, meduza australiană box, este considerată a fi cel mai veninos animal marin din lume.

Deși au fost găsite până acum doar în Mai Po, oamenii de știință cred că meduzele cu 24 de ochi ar putea trăi și în apele din apropiere, de-a lungul râului Pearl.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase