Home » D:News » Două mari aplicații de dating nu vor mai fi disponibile în Rusia

Două mari aplicații de dating nu vor mai fi disponibile în Rusia

Două mari aplicații de dating nu vor mai fi disponibile în Rusia
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 04.05.2023

Proprietarul aplicațiilor Tinder și Hinge a anunțat că platformele sale nu vor mai fi accesibile rușilor. Retragerea de pe piața din Rusia se va face până pe 30 iunie, potrivit BBC.

Proprietarul Tinder și Hinge a anunțat că platformele de întâlniri nu vor mai funcționa în Rusia, la peste un an de la izbucnirea războiului din Ucraina. Specialiștii iau măsuri pentru a „restricționa accesul” la serviciile care vor fi retrase complet de pe piața rusă până la 30 iunie.

Match Group, ale cărui mărci includ și alte site-uri de întâlniri, precum Plenty of Fish, a făcut puține declarații publice cu privire la operațiunile sale din Rusia. Compania, care are peste 2.700 de angajați în întreaga lume, a semnalat totuși un impact negativ asupra afacerilor sale europene, potrivit Reuters.

Netflix și Apple au părăsit Rusia în 2022

Acționarul Match, Friends Fiduciary Corp, a spus pentru Reuters că prezența continuă a companiei în Rusia „nu arată bine”.

„Nu este o imagine bună pentru un brand de încredere să continue operațiunile într-o națiune în care șeful statului a fost pus sub acuzare de Curtea Penală Internațională”, a declarat directorul executiv Jeff Perkins.

Alte firme de tehnologie, precum Netflix și Apple, au întrerupt operațiunile în Rusia în 2022.

Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin pentru presupuse crime de război în Ucraina.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase