Home » D:News » Doyle Brunson, supranumit „Nașul pokerului”, s-a stins din viață la vârsta de 89 de ani

Doyle Brunson, supranumit „Nașul pokerului”, s-a stins din viață la vârsta de 89 de ani

Doyle Brunson, supranumit „Nașul pokerului”, s-a stins din viață la vârsta de 89 de ani
Foto: Profimedia
Publicat: 16.05.2023

Doyle Brunson, cunoscut sub numele de „Nașul pokerului” pentru performanțele sale dobândite în acest joc, a murit la vârsta de 89 de ani, în Las Vegas, potrivit unei declarații a familiei împărtășite de agentul lui Brunson pe Twitter.

„Cu durere în suflet anunțăm decesul tatălui nostru, Doyle Brunson. Vă rugăm să-l păstrați pe Doyle și familia noastră în rugăciunile voastre. Fie ca el să se odihnească în pace”, a declarat familia dublului campion mondial de poker.

Brunson, a câștigat 10 turnee World Series of Poker (WSOP) – al doilea după Phil Hellmuth, care a câștigat 16 turnee. Supranumit „Texas Dolly”, starul de poker și-a anunțat retragerea din turneele de poker în 2018.

Doyle Brunson, supranumit „Nașul pokerului”, a decedat

„Odihnească-se în pace cea mai mare legendă dintre toate. Îți mulțumim că ai fost un jucător și un gentleman desăvârșit. Nimeni nu-ți va umple vreodată locul”, a declarat WSOP într-un tweet.

Una dintre cele mai proeminente figuri din pokerul american, Brunson este cunoscut și pentru că a scris Super/System, o carte celebră despre strategia în poker. Cartea include sfaturile sale cu privire la strategii importante în poker, cum ar fi controlul emoțiilor și urmărirea competitorilor pentru a le prezice următoarele mișcări.

Daniel Negreanu, unul dintre adversarii de lungă durată ai lui Brunson în poker, a scris pe Twitter despre moartea acestuia și l-a numit o legendă. „Nu va exista niciodată un alt Doyle Brunson”, a spus canadianul de origine română.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase