Home » D:News » O mașină zburătoare, concepută în Brazilia, a trecut o serie de teste esențiale

O mașină zburătoare, concepută în Brazilia, a trecut o serie de teste esențiale

O mașină zburătoare, concepută în Brazilia, a trecut o serie de teste esențiale
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 18.05.2023

O mașină zburătoare concepută de producătorul brazilian de avioane electrice Eve Holding Inc a trecut o serie de teste esențiale. Producătorul își propune să scoată mașina pe piață în anul 2026, potrivit Reuters.

Testele în tunelul aerodinamic ale mașinii zburătoare au fost finalizate cu succes de către Eve, au anunțat, luni, reprezentanții companiei din Brazilia. Conceptul, numit vehicul electric cu decolare și aterizare verticale sau eVTOL va fi folosit ca un taxi zburător.

Testele realizate în Elveția sunt considerate esențiale pentru certificarea de către autoritățile de reglementare, precum și pentru producția și vânzările viitoare către cumpărătorii din întreaga lume.

Compania are deja aproape 2.800 de comenzi

„Informațiile pe care le-am obținut în timpul acestei etape de dezvoltare ne-au ajutat să perfecționăm în continuare soluțiile tehnice ale eVTOL-ului nostru”, a declarat Luiz Valentini, ofițerul de tehnologie al Eve.

Compania se așteaptă să finalizeze selecția principalilor furnizori de echipamente în prima jumătate a acestui an și să înceapă construcția primului său prototip la scară reală în a doua jumătate. Teste suplimentare sunt planificate pentru anul 2024.

Deși nu a început producția, Eve are aproape aproape 2.800 de comenzi. Ca urmare, acțiunile companiei braziliene au crescut cu aproximativ 10% în acest an.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase