Home » D:News » Locuitorii unui district din India, terorizați de leoparzi

Locuitorii unui district din India, terorizați de leoparzi

Locuitorii unui district din India, terorizați de leoparzi
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 22.05.2023

Locuitorii unui district din India solicită ajutorul autorităților deoarece sunt terorizați de atacurile leoparzilor. În ultimele luni, șapte localnici și-au pierdut viața.

Atacurile au avut loc în districtul Bijnor din statul indian Uttar Pradesh. În ultimele trei luni, șapte localnici au murit din cauza atacurilor leoparzilor. Cinci dintre aceste atacuri au avut loc în decurs de doar opt zile, între 19 și 26 aprilie, și au provocat panică în satele din district.

Oficialii forestieri spun că atacurile leoparzilor nu sunt neobișnuite, dar că a existat o creștere bruscă în ultimele săptămâni.

Populația de leoparzi din India s-a mărit

„Atacurile au devenit, de asemenea, extrem de agresive. Dar motivul pentru care se întâmplă acum nu a fost încă stabilit”, a declarat Mahesh Chand Gautam, un oficial forestier, potrivit BBC.

Leoparzii sunt animale care se feresc de oameni, dar au mai fost cazuri în care aceștia s-au aventurat în sate și orașe în căutare de pradă, pe măsură ce habitatele lor se micșorează. Se pare că și populația de leoparzi s-a mărit, ceea ce crește probabilitatea apariției unor confruntări oameni-animale.

„Până în prezent am capturat zece leoparzi”

Oficialii au intensificat eforturile de a captura animalele, instalând mai multe cuști capcană în districtul indian. De asemenea, sătenii au fost sfătuiți să lucreze în grupuri pentru a speria animalele și pentru a se putea apăra în cazul unui atac.

„Până în prezent am capturat zece leoparzi”, a anunțat AK Singh, oficialul silvic al districtului.

Leoparzii au fost eliberați în rezervația forestieră Amangarh, la aproximativ 20 de kilometri de satele în care au avut loc atacurile.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase