Home » D:News » În ce țară ar putea produce Tesla mașini și baterii? Este a treia cea mai mare piață auto

În ce țară ar putea produce Tesla mașini și baterii? Este a treia cea mai mare piață auto

În ce țară ar putea produce Tesla mașini și baterii? Este a treia cea mai mare piață auto
Foto: Shutterstock
Publicat: 22.05.2023

Reprezentanții Tesla au purtat discuții cu autoritățile din India pe tema stimulentelor pe care statul indian le poate acorda în cazul deschiderii unor fabrici de mașini electrice și de baterii, potrivit Reuters.

Tesla a purtat discuții cu oficialii indieni despre stimulentele oferite de India pentru producția de automobile și baterii, în contextul în care producătorul auto analizează din nou intrarea pe piața indiană.

Producătorul american de automobile electrice a propus înființarea unei fabrici în India pentru a construi vehicule electrice, dar are și planuri pentru o fabrică de baterii, a susținut sursa citată de Reuters.

În ce țară ar putea produce Tesla mașini și baterii?

Discuțiile au avut caracter privat și nu au fost luate decizii, a precizat sursa. Totuși, ultimele evoluții reprezintă o schimbare de poziție pentru Tesla. La sfârșitul anului trecut, compania americană a încercat să obțină taxe de import mai mici pentru automobile, iar discuțiile cu guvernul indian au intrat în impas. Noile discuții s-au axat pe modul în care Tesla ar putea accesa un program guvernamental indian, a mai explicat sursa.

În afara SUA, Tesla are o uzină în Shanghai, care este cea mai mare din lume, și o fabrică în Brandenburg, Germania. De asemenea, Tesla construiește o fabrică uriașă în nordul Mexicului. Este o investiție de 5 miliarde de dolari, care ar trebui să se termine în 2024.

Pe lângă India, Tesla a purtat discuții cu oficiali din Indonezia și Coreea de Sud cu privire la potențiale investiții.

India este a treia cea mai mare piață auto din lume. Administrația prim-ministrului Narendra Modi a stabilit un obiectiv ambițios ca, până în 2030, vehiculele electrice să reprezinte 30% din totalul vânzărilor de automobile din India.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase