Home » D:News » Un caz de crimă și viol, rezolvat după jumătate de secol cu ajutorul ADN-ului

Un caz de crimă și viol, rezolvat după jumătate de secol cu ajutorul ADN-ului

Un caz de crimă și viol, rezolvat după jumătate de secol cu ajutorul ADN-ului
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 27.05.2023

Un caz de crimă și viol, în care victima a fost adolescentă din Canada, a fost rezolvat de polițiști după jumătate de secol cu ajutorul ADN-ului, potrivit Sky News.

Poliția din Canada susține că l-a identificat pe bărbatul care a violat și ucis o fată de 16 ani în anul 1975. În ziua în care a dispărut, Sharron Prior mergea să se întâlnească cu niște prieteni la o pizzerie din apropierea casei sale din Montreal.

Cadavrul ei a fost găsit trei zile mai târziu într-o pădure din Longueuil, pe coasta de sud din Montreal, dar, în ciuda faptului că a investigat peste 100 de suspecți de-a lungul anilor, poliția nu a făcut vreo arestare.

Acum, polițiștii au declarat că sunt sută la sută siguri că Sharron a fost ucisă de Franklin Maywood Romine.

ADN-ul a fost găsit la locul crimei în 1975

Criminalul locuia în Montreal și avea un cazier judiciar lung, inclusiv o condamnare pentru viol în 1974. De asemenea, el corespundea descrierii făcute în timpul investigației, iar mașina sa se potrivea cu urmele de pneuri găsite lângă cadavrul lui Sharron.

ADN-ul a fost găsit la locul crimei în 1975, dar nu a fost suficient pentru a fi folosit în instanță. Cu toate acestea, a fost păstrat în siguranță, în speranța că, într-o zi, o tehnologie mai bună va însemna că va putea fi folosit pentru a-l găsi pe ucigașul lui Sharron.

Speranță pentru zeci și zeci de familii

Probele au fost trimise la un laborator din Virginia de Vest în 2019 și au fost ulterior comparate cu rudele lui Romine cu ajutorul site-urilor genealogice. Romine a murit în 1982 în circumstanțe misterioase, dar ADN-ul fraților săi se potrivea foarte bine cu mostrele găsite lângă corpul lui Sharron.

La începutul acestei luni, poliția a exhumat cadavrul lui Romine dintr-un cimitir din Virginia de Vest și a constatat că ADN-ul său se potrivea. Poliția a precizat că tehnologia folosită pentru a rezolva cazul lui Sharron „va da, fără îndoială, speranță pentru zeci și zeci de familii de victime care și astăzi caută răspunsuri”.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase