Home » D:News » Creionul de argint al lui Adolf Hitler, scos la licitație

Creionul de argint al lui Adolf Hitler, scos la licitație

Creionul de argint al lui Adolf Hitler, scos la licitație
Actorul Alec Guinness în rolul lui „Adolf Hitler” în filmul „The Last Ten Days”, 1973. Sursa foto: Paramount Pictures/Profimedia
Publicat: 05.06.2023

Un creion de argint care ar fi fost deținut chiar de Adolf Hitler va fi scos la licitație în data de 6 iunie.

Bloomfield Auctions, o entitate care organizează licitații în Belfast, Irlanda de Nord, a transmis că oferta actuală este de 807 dolari, însă estimează că obiectul de argint s-ar putea vinde pentru o sumă cuprinsă între 62.000 și 100.000 de dolari.

The Guardian a stat de vorbă cu directorul general al casei de licitații, Karl Bennett, care a recunoscut că oamenii ar putea avea inhibiții în ceea ce privește licitația pentru acest obiect deținut de Hitler.

Creionul inscripționat, un cadou oferit de Eva Braun

„Acest semn de dragoste, un creion personalizat de la Eva, oferit de ziua lui de naștere ajută la dezvăluirea înșelăciunii din spatele aparenței publice a lui Hitler. Importanța creionului gravat personal al lui Hitler constă în faptul că ajută la deslușirea unei părți ascunse a istoriei, oferind o perspectivă unică asupra relațiilor personale ale lui Hitler, pe care acesta le-a ținut ascunse cu scrupulozitate de ochii publicului”, a precizat Bennett.

Creionul i-a fost oferit dictatorului nazist la cea de-a 52-a sa aniversare de către partenera sa Eva Braun, cu care a avut o relație de lungă durată și cu care s-a căsătorit mai târziu.

Cuplul s-a sinucis la scurt timp după propria nuntă, pe 30 aprilie 1945.

Alte obiecte istorice incluse la licitație

Inscripția de pe creion spune „Zum April 10, 1941, her zlichst Eva”, ceea ce s-ar traduce „10 aprilie 1941, cu toată sinceritatea, Eva”. În partea de sus, creionul este inscripționat cu inițialele AH, potrivit Interesting Engineering.

Licitația „Militaria, Police & Important Irish Historical Items” include, de asemenea, obiecte de colecție și militare, precum medalii din Primul Război Mondial și alte relicve din cel de-Al Doilea Război Mondial, o fotografie originală semnată de Hitler și o grațiere scrisă de mână de regina Victoria pentru rebelii irlandezi condamnați pentru trădare, care datează din 1869.

Vă mai recomandăm și: 

Stalin și Hitler, angrenați în jocul morții. Pactul care a declanșat cel de-Al Doilea Război Mondial

Prietena lui Freddie Mercury scoate la licitație sute de obiecte care au aparținut cântărețului

Big Ben, fascinantul orologiu care poate servi şi drept închisoare

Chimistul care a scris ISTORIE şi a ajuns să fie o victima propriului succes

Claudia Cociug
Claudia Cociug
Claudia Cociug, absolventă a Facultății de Litere, specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a făcut parte din echipa DESCOPERĂ.ro din noiembrie 2022 și până în iunie 2023. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase