Home » D:News » Acţiunile Apple au atins un nou maxim istoric

Acţiunile Apple au atins un nou maxim istoric

Acţiunile Apple au atins un nou maxim istoric
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 07.06.2023

Acţiunile gigantului american Apple ajungeau la un nou maxim istoric la startul şedinţei de tranzacţionare de luni, într-o perioadă în care compania se pregăteşte să lanseze noi update-uri şi produse, inclusiv o cască de realitate mixtă (VR/AR), conform Ziarului Financiar, care citează CNBC.

În prima jumătate de oră a sesiunii de trading de luni, o acţiune Apple atingea 182,85 dolari, peste recordul stabilit pe 3 ianuarie 2022. Acţiunile producătorului iPhone-urilor sunt pe plus cu 39% anul acesta, faţă de 27% în cazul Nasdaq Composite.

Capitalizarea Apple se apropia de 3.000 de miliarde de dolari la momentul redactării acestui articol. Indicii Nasdaq Composite şi S&P 500 se apreciau cu 0,05%, respectiv 0,1%.

O tehnologie care nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor

Noua cască Apple, asemănătoare unor ochelari de ski, ar permite utilizatorilor să combine „realitatea virtuală” (VR), în care oamenii pot fi complet imersaţi într-o lume digitală, şi „realitatea augmentată” (AR), în care imaginile digitale sunt suprapuse peste lumea reală.

Produsul ar putea marca o nouă serie de investiţii într-o tehnologie care nu s-a ridicat la standardele impuse până acum de industrie. Atunci când Facebook şi-a schimbat numele în Meta în octombrie 2021, compania atras tot mai mult interes către produsele VR/metaverse. Însă de atunci, vânzările şi timpul de utilizare au fost sub aşteptările gigantului, sugerând că marile companii de software VR mai au de lucrat pentru a crea produse de succes.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase