Home » D:News » Cea mai fierbinte primăvară înregistrată vreodată în Spania

Cea mai fierbinte primăvară înregistrată vreodată în Spania

Cea mai fierbinte primăvară înregistrată vreodată în Spania
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 08.06.2023

Spania a avut parte de cea mai fierbinte primăvară înregistrată vreodată, cu temperaturi medii cu aproape 2 grade Celsius mai mari decât media, a anunțat miercuri agenția națională de meteorologie AEMET.

Țara se confrunta deja cu o secetă catastrofală care a afectat agricultura, notează AFP.

„Primăvara anului 2023 a fost cea mai caldă primăvară înregistrată vreodată în Spania”, a precizat sursa citată, referindu-se la o perioadă de trei luni care a început în luna martie.

Temperatura medie a fost cu 1,8 grade peste medie

Temperatura medie a fost de 14,2 grade Celsius (57,5 grade Fahrenheit), cu 1,8 grade peste medie, a precizat agenția.

Valorile depășesc cele din anul 1997, înregistrată ca cea mai caldă primăvară de până acum, cu 0,3 grade C.

La sfârșitul lunii aprilie, Spania a suferit un val de căldură major, cu temperaturi locale de până la 20 de grade mai mari decât media.

Căldura extremă a dus la temperaturi record

World Weather Attribution (WWA), ai cărui oameni de știință studiază legătura dintre fenomenele meteorologice extreme și schimbările climatice, a calificat acest eveniment drept „excepțional”.

Căldura extremă, care a cuprins Peninsula Iberică și părți din Africa de Nord, a dus temperaturile la maxime record pentru luna aprilie, mercurul atingând 38,8C în sudul Spaniei. Cu toate acestea, de la jumătatea lunii mai, seceta s-a atenuat ușor odată cu sosirea unei perioade ploioase neobișnuite pentru această perioadă.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase