Home » D:News » Arabia Saudită ar coopera cu SUA într-un program nuclear, dar are şi alte oferte

Arabia Saudită ar coopera cu SUA într-un program nuclear, dar are şi alte oferte

Arabia Saudită ar coopera cu SUA într-un program nuclear, dar are şi alte oferte
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 10.06.2023

Arabia Saudită ar saluta cooperarea cu Statele Unite în dezvoltarea unui program nuclear civil, dar are şi alte oferte, a declarat recent ministrul saudit de Externe, Faisal bin Farhan, imediat după întrevederea cu secretarul de Stat american, Antony Blinken.

Întrebat dacă Riyadul a cerut asistenţă din partea Washingtonului pentru dezvoltarea unui program nuclear civil, în schimbul normalizării relaţiilor cu Israelul, prinţul Faisal bin Farhan a declarat că Arabia Saudită are oferte din mai multe ţări.

„Nu este niciun secret că dezvoltăm un program nuclear civil şi am prefera foarte mult să putem conta pe SUA ca fiind unul dintre ofertanţi. În mod evident, am vrea să construim programul cu cea mai bună tehnologie din lume”, a declarat prinţul Faisal bin Farhan, citat de agenţia The Associated Press.

Israelul ar avea „beneficii limitate”

Ministrul saudit de Externe a subliniat că normalizarea relaţiilor cu Israelul ar avea „beneficii limitate” dacă nu va fi găsită „o modalitate de pace pentru poporul palestinian”.

Aflat la Riyad, secretarul de Stat american, Antony Blinken, a reiterat, potrivit agenţiei Reuters, că Washingtonul va continua să joace un rol important în eforturile de normalizare a relaţiilor între Arabia Saudită şi Israel.

Relaţiile dintre Statele Unite şi Arabia Saudită s-au deterioarat

Referindu-se la relaţiile bilaterale, Blinken a subliniat că Statele Unite vor continua să insiste pentru respectarea drepturilor omului în Arabia Saudită.

Relaţiile dintre Statele Unite şi Arabia Saudită s-au deterioarat în ultimul an, în contextul deciziei Riyadului de a reduce volumul producţiei de petrol în coordonare cu Rusia. Arabia Saudită a intensificat relaţiile cu Republica Populară China.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase