Home » D:News » Mașini din Țiriac Collection – Ep. 7: Rolls-Royce Phantom IV

Mașini din Țiriac Collection – Ep. 7: Rolls-Royce Phantom IV

Publicat: 12.06.2023

Cea de-a patra generație a lui Rolls-Royce Phantom IV este foarte specială și foarte rară. Erau mașini construite doar pentru șefii de stat sau pentru personalități regale.

Colecția de automobile a lui Ion Țiriac este specială prin mașinile pe care le înglobează și varietatea lor, indiferent de anul producției.

De asemenea, este singura colecție de automobile din lume care include toate cele șapte generații de Rolls-Royce Phantom, cea mai luxoasă mașină pe care producătorul britanic o produce.

Rolls-Royce a produs doar 18 unități de Phantom IV. Acestea au fost construite între 1950 și 1956, fiind vândute cumpărătorilor considerați demni de această distincție de către Rolls-Royce, adică familia regală britanică și șefi de stat. 16 mașini Rolls-Royce Phantom IV ar mai exista acum în lume, incluse în colecții private sau muzee.

Citește continuarea pe ProMotor!

Nu se știe exact momentul în care a fost decisă politica „Doar membrii familiei regale și șefi de stat”, nici dacă o astfel de politică explicită a existat cu adevărat.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Mașini din Țiriac Collection – Ep. 6: Cadillac Eldorado

Mașini din Țiriac Collection – Ep. 5: Mercedes-Benz 220 S

Mașini din Țiriac Collection – Ep. 4: Mercedes-Benz 540 K, mașina pentru cunoscători

Mașini din Țiriac Collection – Ep. 3: Mercedes-Benz 600 Pullman

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase