Home » Știință » Rolls-Royce va construi un reactor nuclear pentru o viitoare bază lunară

Rolls-Royce va construi un reactor nuclear pentru o viitoare bază lunară

Rolls-Royce va construi un reactor nuclear pentru o viitoare bază lunară
Sursa foto: AFP/ROLLS-ROYCE SUBMARINES LTD /Profimedia
Publicat: 21.03.2023

Producătorul britanic de automobile de lux Rolls-Royce tocmai a primit undă verde din partea Guvernului britanic pentru a construi un reactor nuclear pentru o viitoare bază lunară. 

Într-un comunicat de presă în care anunță decizia, Agenția Spațială a Marii Britanii (UKSA) a afirmat, în mod oficial, că Rolls-Royce a fost selectat pentru a construi un prototip de reactor nuclear pentru o potențială bază lunară.

Cercetătorii și inginerii de la Royce dezvoltă un program de cercetare pentru ceea ce ce ei numesc un „Micro-Reactor”, care este, întocmai așa cum sună, un reactor miniatural „plug-and-play”, așa cum este descris de Departamentul de Energie al SUA.

Reactorul va furniza energie pentru o bază lunară, potrivit Futurism.

„Oamenii se întorc pe Lună pentru prima dată în peste 50 de ani”

„Agenția Spațială a Marii Britanii a anunțat o nouă finanțare de 2,9 milioane de lire pentru proiect care va livra o primă demonstrație a reactorului nuclear modular lunar al Marii Britanii”, a declarat Departamentul de Energie al SUA.

Ministrul de stat britanic din cadrul Departamentului pentru Știință, Inovare și Tehnologie a fost destul de aproape de a admite că această investiție este un răspuns la viitoarele misiuni lunare Artemis ale NASA.

Aceasta este a doua oară în care Rolls-Royce a fost contactat de britanici pentru a construi un reactor nuclear. Cealaltă dată a venit sub forma unui acord trilateral între Marea Britanie, SUA și Australia.

Rolls-Royce va dezvolta reactoare nucleare pentru navele subacvatice

Divizia de submarine a constructorului auto britanic, care, se pare că a furnizat țării multe dintre nevoile sale navale timp de peste jumătate de secol, va dezvolta reactoare nucleare pentru navele subacvatice. Acestea sunt în curs de dezvoltare de către consorțiul internațional.

Toate acestea fiind spuse, este destul de elegant să folosești producătorii unora dintre cele mai stilate mașini din lume pentru a alimenta o bază lunară. Cine a spus că viața pe Lună nu poate fi explorată cu stil?

Vă mai recomandăm și: 

Primul reactor de pe „Insula nucleară” a Chinei a fost instalat

Lunar Trailblazer, misiunea care va studia proprietățile apei de pe Lună, aproape de lansare

Azotul lichid ar putea rezolva o mare problemă pentru astronauții trimiși pe Lună

Un nanosatelit de la Sony, lansat în premieră pe orbita Pământului cu ajutorul propulsiei cu apă

Claudia Cociug
Claudia Cociug
Claudia Cociug, absolventă a Facultății de Litere, specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a făcut parte din echipa DESCOPERĂ.ro din noiembrie 2022 și până în iunie 2023. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase