Home » D:News » Canalul Panama, afectat de o „secetă fără precedent”

Canalul Panama, afectat de o „secetă fără precedent”

Canalul Panama, afectat de o „secetă fără precedent”
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 16.06.2023

O „secetă fără precedent” afectează aprovizionarea cu apă a Canalului Panama și determină autoritățile să crească taxele și limitele de greutate pentru navele care traversează această rută comercială globală, anunță Autoritatea Canalului Panama, potrivit CNN.

Navele se deplasează prin Canalul Panama printr-un sistem de ecluze care se alimentează din mai multe rezervoare de apă dulce. Din cauza secetei, nivelul apei din Lacul Gatun, unul dintre aceste rezervoare, este în scădere.

Se preconizează că nivelul lacului va atinge minime istorice în luna iulie, ceea ce a determinat autoritățile să pună în aplicare măsuri de economisire a apei. Apa lacului alimentează și regiunea din apropiere, inclusiv Panama City, ceea ce agravează situația.

El Niño aduce temperaturi mai ridicate

O mare parte din America Centrală, inclusiv Panama, a fost afectată de secetă în ultimele luni. Fenomenul El Niño „ar putea înrăutăți” condițiile, a avertizat autoritatea Canalului Panama.

El Niño, un fenomen natural în Oceanul Pacific, aduce temperaturi mai ridicate decât media. În acest an, se așteaptă ca El Niño să crească temperaturile globale și ar putea face ca 2023 să fie cel mai cald an înregistrat vreodată.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase