Home » D:News » Premiile de la Wimbledon au ajuns la o sumă record

Premiile de la Wimbledon au ajuns la o sumă record

Premiile de la Wimbledon au ajuns la o sumă record
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 15.06.2023

Valoarea totală a premiilor oferite la Wimbledon a crescut la un nivel record de 44,7 milioane de lire sterline (56,52 milioane de dolari) pentru Turneul Campionilor din acest an, o creștere de 11,2% față de 2022, a anunțat All England Lawn Tennis Club (AELTC).

Câștigătorii și vicecampionii din finalele de simplu masculin și feminin își vor vedea, de asemenea, premiile în bani crescând la nivelurile anterioare din 2019, atunci când au primit 2,35 milioane de lire sterline și, respectiv, 1,175 milioane de lire sterline.

Premiile în bani pentru câștigători au scăzut la 1,7 milioane de lire sterline în 2021, înainte de a fi majorate la 2 milioane de lire anul trecut.

Premiile au crescut cu 14,5%

Fondul de premii pentru competițiile de calificare a primit, de asemenea, o creștere de 14,5% față de anul trecut, în timp ce orice jucător care pierde un meci din primul tur are asigurat cel puțin 55.000 de lire sterline – o creștere de 10% față de 2022.

„Suntem încântați să oferim premii record în bani jucătorilor care concurează la turneu în acest an, cu creșteri de două cifre în majoritatea evenimentelor”, a declarat președintele AELTC, Ian Hewitt, citat de Reuters.

Wimbledon are loc între 3 și 16 iulie

„Ambiția noastră cu această distribuție este de a readuce premiile în bani pentru campionii și vicecampionii de simplu la nivelurile din 2019, înainte de pandemie (COVID-19), în timp ce… oferim un sprijin meritat pentru jucătorii din primele runde ale evenimentului.”

Grand Slamul pe iarbă din capitala britanică se desfășoară în perioada 3-16 iulie.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase