Home » D:News » Un submarin american cu propulsie nucleară a ajuns într-un port din Coreea de Sud

Un submarin american cu propulsie nucleară a ajuns într-un port din Coreea de Sud

Un submarin american cu propulsie nucleară a ajuns într-un port din Coreea de Sud
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 18.06.2023

Submarinul american cu propulsie nucleară USS Michigan (SSGN) din clasa Ohio a ajuns recent în portul Busan din Coreea de Sud, potrivit Reuters.

Un submarin american cu propulsie nucleară a ajuns în Busan, a anunțat recent armata sud-coreeană. Este pentru prima dată în ultimii șase ani când un submarin american de acest tip face escală în Coreea de Sud.

Sosirea are loc la doar 24 de ore după ce Coreea de Nord a lansat două rachete cu rază scurtă de acțiune în largul coastei sale estice. De asemenea, recent Coreea de Nord a eșuat în încercarea de a lansa un satelit de spionaj.

Un submarin cu rachete balistice al Marinei americane

În aprilie, președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol și președintele american Joe Biden au convenit la Washington să consolideze colaborarea militară.

Printre altele, liderii au stabilit că un submarin cu rachete balistice al Marinei americane va vizita Coreea de Sud pentru prima dată din anii 1980. Data sosirii submarinului cu arme nucleare nu a fost anunțată.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase