Home » D:News » Directorul de la morga Universității Harvard, acuzat că ar fi vândut rămășițe umane furate

Directorul de la morga Universității Harvard, acuzat că ar fi vândut rămășițe umane furate

Directorul de la morga Universității Harvard, acuzat că ar fi vândut rămășițe umane furate
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 21.06.2023

Managerul de la morga Facultății de Medicină din cadrul Universității Harvard a fost acuzat că a vândut online părți umane furate, potrivit unei investigații federale.

Procurorii au susținut că angajatul Cedric Lodge, alături de soția sa și câțiva alți traficanți au vândut de la capete și creieri umani până la fețe, piele, inimi și chiar copii nou-născuți, care au fost luați de la cadavrele donate pentru cercetare, precum și de la o casă mortuară din statul american Arkansas. Cinci dintre membrii acestei grupări, inclusiv soții Lodge, au fost puși sub acuzare de un juriu federal din Pennsylvania, SUA.

Șapte persoane au fost acuzate în total, iar procurorii au descris grupul ca fiind parte dintr-o rețea conectată la platforme de socializare care a vândut, expediat și comercializat rămășițe de cadavre măcelărite în toată țară, potrivit Futurism.

Cum ar fi procedat bărbatul ca să vândă părți din corpuri umane?

„Suntem îngroziți să aflăm că ceva atât de teribil se poate întâmpla la noi în campus. Suntem datori față de noi înșine, față de comunitatea noastră, față de profesia noastră, față de pacienții noștri și față de cei dragi lor să ne asigurăm că HMS este demnă de donatorii care ne-au încredințat trupurile lor pentru progresul educației și al cercetării medicale”, au declarat George O. Daley, decanul Facultății de Medicină și Edward Hundert, decan pentru educație medicală.

În calitate de manager al morgii Facultății de Medicină Harvard, Lodge a fost parte crucială a presupusei scheme. Bărbatul de 55 de ani putea să scoată în mod discret părți din cadavre și apoi să ducă încărcătura macabră acasă, unde soția îl ajuta să le împacheteze și să le expedieze.

Lodge a fost acuzat chiar că a mers atât de departe încât i-a lăsat pe unii dintre cumpărătorii săi să vină la morgă pentru a face tranzacția în persoană.

Cine erau cumpărătorii de părți umane vândute de rețeaua soților Lodge?

Unele dintre indicii lăsate de cei implicați par de-a dreptul comice. Potrivit rechizitoriului, un client a trimis 37.000 de dolari prin PayPal, către Lodge, între 2018 și 2021. Acestea au fost marcate, în mod neavizat, cu note descriptive precum „braiiiiiins” (n.r. creieri) și „head number 7” (n.r. capul numărul 7), după cum citează The New York Times.

Un alt client a obținut două fețe disecate la un preț de 600 de dolari. Această clientă, care conduce un magazin numit „Kat’s Creepy Creations”, a fost acuzată că a vândut mai departe unele dintre părțile de corp pe care le-a cumpărat de la Lodge unei alte persoane, care la rândul său a fost acuzată că a vândut rămășițe umane altora.

Unii acuzați au pledat nevinovați. Ce s-a întâmplat cu soții Lodge?

O persoană implicată în această schemă este, de asemenea, acuzată că a solicitat părți de cadavre de la un angajat al morgii din Arkansas, care a fost anterior pus sub acuzare în acest stat. Folosindu-se de poziția sa, angajata respectivă ar fi furat rămășițele a două cadavre de bebeluși născuți morți, care așteptau să fie incinerate, iar apoi le-a vândut unui alt conspirator.

Unii acuzați au pledat nevinovați. După ce a apărut recent în fața unui tribunal federal, unul dintre ei a fost lăsat în libertate de către un judecător, dar va trebui să răspundă în continuare în fața unui tribunal din Pennsylvania. Soții Lodge au fost eliberați pe cauțiune personală.

Vă mai recomandăm și:

Victimele Războiului Civil îngropate la mausoleul generalului Francisco Franco, exhumate

Cele mai noi construcții ecologice: case create din sare, floarea-soarelui și urină reciclată

Cel mai tânăr angajat al SpaceX are doar 14 ani. Ce salariu va primi?

NASA a primit critici dure in Senatul SUA. Ce acuzații au fost aduse agenției spațiale?

Claudia Cociug
Claudia Cociug
Claudia Cociug, absolventă a Facultății de Litere, specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a făcut parte din echipa DESCOPERĂ.ro din noiembrie 2022 și până în iunie 2023. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase