Home » D:News » Ce să bei atunci când nu-ți mai place apa „plictisitoare”?

Ce să bei atunci când nu-ți mai place apa „plictisitoare”?

Ce să bei atunci când nu-ți mai place apa „plictisitoare”?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 19.06.2023

Consumul de apă a devenit „o practică” la modă printre vedetele din întreaga lume, iar actrițe precum Jennifer Aniston sau Gwyneth Paltrow au dezvăluit că beau zilnic în jur de 3 litri, o cantitate care nu este ușor de înghițit  pentru toți.

O altă actriță, Florence Pugh, a spus că este „prea plictisitor să bei apă”, pentru că nu are aromă, iar nevoia ulterioară de a folosi toaleta este „o pierdere de vreme”.

Ca alternativă, Pugh preferă sucul de portocale, băutura cu flori de soc și ceaiul.

Câtă apă trebuie să bem, de fapt?

Lăsând la o parte obiceiurile dezvăluite de vedete, ce spun specialiștii în această privință? Medicul Chris Ritchieson subliniază că specialiștii rețelei medicale NHS din Marea Britanie recomandă să bem între șase și opt pahare de apă zilnic, care însumează în jur de doi litri de lichid.

„Chiar dacă este o recomandare generală, există foarte puține studii concrete și dovezi care să indice care este cantitatea optimă de apă pe care trebuie să o consumăm. Oamenii au niveluri diferite de deshidratare, deci cantitatea ar putea varia de la o persoană la alta”, a spus medicul, potrivit The Guardian.

Atunci când intervine deshidratarea, simptomele sunt dificil de identificat și, uneori, pot fi confundate cu alte cauze.

„Dacă nu bem suficiente lichide, poate crește riscul de infecții ale tractului urinar, dar pot apărea și dureri de cap, oboseală, confuzie, urină închisă la culoare, piele uscată și activitate intestinală neregulată”, a mai explicat Ritchieson.

Pe lângă aceste simptome, mai putem experimenta și tensiune arterială scăzută, ceea ce poate produce amețeală atunci când ne ridicăm în picioare.

La polul opus, consumul de apă ne poate ajuta să prevenim migrenele sau pietrele la rinichi.

Cum ne mai putem hidrata?

În vreme ce apa simplă este cea mai sănătoasă sursă de hidratare, medicul Ritchieson spune că orice băutură fără alcool poate contribui. Un studiu efectuat în 2016 de Universitatea Stirling a arătat că mai multe echipe de voluntari care au băut, vreme de patru ore, diferite lichide, au fost la fel de hidratați cu bere și cafea instant precum cei care au băut doar apă. Ce a fost interesant a fost faptul că nivelul cel mai ridicat de hidratare l-au avut cei care au băut lapte.

E drept că fiecare dintre aceste băuturi pot veni cu diferite efecte – cafeaua și ceaiul au, de exemplu, efect diuretic, iar sucurile pot avea prea mult zahăr. Dacă, totuși, vrem să evităm apa, specialiștii recomandă să bem ceaiuri din plante, să mâncăm multe fructe și legume cu conținut ridicat de apă (cum ar fi pepene, castraveți, roșii).

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un ocean masiv găsit sub scoarța Pământului conține mai multă apă decât oceanele de la suprafață

Jumătate din cele mai mari lacuri din lume pierd apă, indică un nou studiu

Un american a doborât recordul mondial pentru cea mai lungă perioadă de timp sub apă

Berea prietenoasă cu mediul, făcută din apa de duș uzată

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase