Home » D:News » Milioane de opere de artă din colecția Universității Yale pot fi vizionate online

Milioane de opere de artă din colecția Universității Yale pot fi vizionate online

Milioane de opere de artă din colecția Universității Yale pot fi vizionate online
„Dormitorul” de Vincent van Gogh, 1888. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 23.06.2023

Vasta colecție a Universității Yale, care cuprinde milioane de opere de artă și obiecte, este acum accesibilă online. Universitatea a lansat Lux, noua sa platformă online care permite utilizatorilor să caute printre cele 17 milioane de obiecte din arhiva sa, care cuprinde colecțiile Galeriei de Artă a Universității Yale, ale Centrului Yale pentru Artă Britanică, ale Muzeului Yale Peabody și ale Bibliotecii Universității Yale.

Ca instrument de cercetare, Lux permite atât explorarea interdisciplinară, cât și descoperirea. Pe lângă scoaterea la suprafață a obiectelor alături de descrierile lor detaliate, platforma își propune să construiască și să evidențieze toate relațiile posibile între artefacte.

„Puterea lui Lux vine din capacitatea sa de a permite utilizatorilor să descopere relații ascunse între obiecte, de la concepte comune până la figuri celebre din colecțiile Yale”, a declarat într-un comunicat Robert Sanderson, director pentru patrimoniul cultural digital la Yale.

Citește continuarea pe Curatorial.ro!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase