Home » D:News » Apartamentele din Satul Olimpic de la Paris 2024, scoase la vânzare

Apartamentele din Satul Olimpic de la Paris 2024, scoase la vânzare

Apartamentele din Satul Olimpic de la Paris 2024, scoase la vânzare
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 29.06.2023

Prima tranșă de apartamente care urmează să fie transformate din locuințe pentru sportivi în apartamente după Jocurile Olimpice și Paralimpice de anul viitor de la Paris, a fost scoasă la vânzare.

Un total de 174 de apartamente din Satul Olimpic Paris 2024 au fost scoase la vânzare de către dezvoltatorul imobiliar Vinci Immobilier.

Lucrările de construcție la Satul situat în comunele Saint-Denis, L’Île-Saint-Denis și Saint-Ouen-sur-Seine continuă în vederea pregătirii Jocurilor.

După Jocurile Olimpice, satul va fi transformat în locuințe

Odată construit, complexul de locuințe ar trebui să găzduiască 14 500 de sportivi și personal în timpul Jocurilor Olimpice și 9 000 în timpul Jocurilor Paralimpice.

După Jocurile Olimpice, se așteaptă ca satul să fie transformat în locuințe pentru 6.000 de rezidenți, precum și în câteva birouri până în 2025.

Vinci Immobilier a scos deja la vânzare 174 de apartamente, deoarece potențialii cumpărători au avut ocazia să se uite la planurile arhitectului.

Noura El Harakat și Djibril Guindo se numără printre cei care se gândesc să cumpere o locuință pe amplasamentul Satului Olimpic și Paralimpic.

„Potențialul pare enorm și este mai ieftin decât la Paris”

„Ar fi frumos să recuperăm locuința unui campion olimpic”, a declarat Djibril pentru ziarul francez Le Monde.

„Dar principalul lucru este ceea ce va deveni acest cartier – modern, cu multe plante, magazine, va atrage o nouă populație.

„Potențialul pare enorm și este mai ieftin decât la Paris sau Saint-Ouen, chiar alături”.

Costul locuințelor din complex este ridicat în comparație cu piața imobiliară din cartier, rezidenții trebuind să plătească un preț mediu de 7.000 de euro pe metru pătrat pentru un apartament cu trei camere.

„Sunt aici pentru a-i ajuta pe clienți să vadă clar capacitatea lor de a cumpăra, să verifice dacă finanțarea va trece înainte de a bloca un apartament”, a declarat Laurent Sauvage, consilier la un broker imobiliar.

Un buget de 1,3 miliarde de euro a fost alocat pentru construcția satului olimpic și paralimpic.

Jocurile Olimpice, programate între 26 iulie și 11 august 2024

Nu este prevăzută nicio instalație de aer condiționat pentru Satul Olimpic, ceea ce îngrijorează unele delegații în cazul unui val de căldură.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a apărat această măsură pentru a reduce impactul Jocurilor asupra mediului, Satul fiind proiectat să se răcească cu ajutorul energiei geotermale.

De asemenea, s-a afirmat că amplasarea lângă râul Sena înseamnă că Satul va beneficia de impactul răcorii acestuia.

Jocurile Olimpice sunt programate între 26 iulie și 11 august anul viitor, urmate de Jocurile Paralimpice între 28 august și 8 septembrie.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase