Home » D:News » Ucrainenii acuză că Rusia reduce treptat personalul de la centrala nucleară Zaporojie

Ucrainenii acuză că Rusia reduce treptat personalul de la centrala nucleară Zaporojie

Ucrainenii acuză că Rusia reduce treptat personalul de la centrala nucleară Zaporojie
Credit foto: AFP/Satellite image ©2022 Maxar Technologies/Profimedia
Publicat: 01.07.2023

Rusia reduce treptat personalul de la centrala nucleară Zaporojie, a anunțat recent agenția de informații militare ucrainene, citată de Reuters.

„Conform ultimelor date, contingentul de ocupație părăsește treptat teritoriul centralei nucleare din Zaporojie”, a anunțat Direcția de informații din cadrul Ministerului Apărării de la Kiev pe Telegram.

Aceasta a precizat că printre primii care au părăsit centrala nucleară se numără trei angajați ai companiei nucleare de stat rusești Rosatom, care au fost „responsabili de activitățile rușilor”.

A scăzut treptat și numărul patrulelor

Conform aceleiași surse, angajații ucraineni care au semnat un contract cu Rosatom au fost, de asemenea, sfătuiți să plece până în 5 iulie.

Direcția a precizat că a scăzut treptat și numărul patrulelor militare pe teritoriul centralei nucleare.

Reuters susține că nu a putut verifica informația în mod independent. Rusia, care a ocupat centrala din martie 2022, nu a comentat acuzațiile.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase